Už užstatą paleistas O. Pistorius laisvėje vengia vienatvės

Pietų Afrikos Respublikos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 23, 2013, 10:47 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:26 AM

Atletas, vadinamas „bėgančiuoju geležtėmis (ašmenimis)“, šeštadienį sakė esąs dėkingas tiems, kas meldėsi už jo šeimą ir R. Steenkamp šeimas.

„Ačiū kiekvienam, kad meldėsi už abi šeimas. - Osca“, - sakoma pranešime, kurį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė jo brolis Carlas. Tai buvo pirmoji sportininko vieša reakcija, neskaitant pasirodymų teisme.

O. Pistorius penktadienį buvo paleistas už rekordinį 1 mln. randų (294,4 tūkst. litų) užstatą po aštuonias dienas trukusio arešto ir emocingų pasirodymų keturias dienas vykusiuose teismo posėdžiuose.

„Norėčiau, kad Oscaras tiesiog susikauptų ir praleistų normalią dieną“, - jo dėdė Arnoldas Pistorius sakė vietos televizijai.

Jis turės grįžti į teismą vėliau šiais metais, kai bus paskirta posėdžio data nagrinėti bylą dėl Valentino dieną įvykusio incidento, per kurį buvo nušauta O. Pistorius mergina - manekenė ir teisės studijų absolventė R. Steenkamp.

Jo tėvas Henke Pistorius su juo susisiekusiai naujienų agentūrai AFP atsisakė pasakoti, kaip Oscaras miegojo savo dėdės namuose Pretorijoje. Tačiau vienas tai šeimai artimas šaltinis penktadienio vakarą sakė AFP, kad „šeima tiesiog norėjo pabūti kartu. Jie negalvojo apie nieką, išskyrus buvimą kartu.“

O. Pistorius ne kartą tvirtino, kad nušovė savo mylimąją, palaikęs ją įsibrovėliu.

Tačiau gedintys R. Steenkamp tėvai neatrodė tikintys jo žodžiais.

„Nesvarbu, koks jis turtingas ir kokie geri jo teisininkai. Jis turės gyventi su savimi, jeigu leis savo teisininkams meluoti už jį“, - merginos tėvas Barry sakė afrikanerių kalba leidžiamam dienraščiui „Beeld“.

O. Pistorius nusisamdė kai kuriuos geriausius PAR advokatus atstovauti jam šioje byloje.

„Jis turės gyventi su savo sąžine. Bet jeigu jis sako tiesą, galbūt vieną dieną jam atleisiu“, - teigė R.Steenkamp tėvas.

Tačiau „jeigu viskas vyko ne taip, kaip jis nupasakojo, jis turėtų kentėti. Ir jis kentės ... Jis vienintelis žino“, - pridūrė B. Steenkampas.

O. Pistorius šeima pasiuntė gėlių ir atsiprašymo atviruką R. Steenkamp šeimai, tačiau „ką tai reiškia, nieko“, sakė Reevos motina June.

O. Pistorius penktadienio popietę ne vien sumokėjo užstatą, kuris, pasak ekspertų, buvo vienas iš didžiausių, kada nors paskirtų PAR teismo, bet ir turėjo atiduoti savo pasą ir šaunamuosius ginklus. Magistrato teismas nustatė keturis kartus didesnį užstatą nei reikalavo prokurorai

Sportininkas turės dukart per savaitę - pirmadieniais ir penktadieniais - registruotis Pretorijos Bruklino rajono policijoje. Jam taip pat nurodyta nevartoti alkoholio arba narkotikų.

O. Pistorius šeštadienį taip pat gali tartis su savo treneriu dėl grįžimo į bėgimo takelį, nors pagal paleidimo už užstatą sąlygas jam draudžiama dalyvauti rungtynėse už PAR ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.