Naujosios Zelandijos paplūdimyje ryklys sudraskė žmogų

Milžiniškas ryklys populiariame Naujosios Zelandijos paplūdimyje užpuolė ir nužudė žmogų. Kaip praneša agentūra AP, ryklys galėjo būti daugiau kaip 4 m ilgio. Policijos pareigūnai, bandydami gelbėti žmogų, pradėjo šaudyti, ir plėšrūnas pabėgo. Po žmogaus gyvybę nusinešusio užpuolimo Murivajaus paplūdimys netoli Oklando buvo uždarytas. Per pastaruosius 180 metų Naujojoje Zelandijoje rykliai žmones yra užpuolę daugiau kaip 10 kartų.

Policininkai puolė į pagalbą pripučiamomis gelbėjimo valtimis ir šovė į ryklį, kuris, jų vertinimais, buvo nuo 3,5 iki daugiau kaip 4 m ilgio.<br>AP
Policininkai puolė į pagalbą pripučiamomis gelbėjimo valtimis ir šovė į ryklį, kuris, jų vertinimais, buvo nuo 3,5 iki daugiau kaip 4 m ilgio.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-27 11:59, atnaujinta 2018-03-10 23:44

Užpuolimą pirmasis pamatė paplūdimyje žvejojęs Pio Mose – jis sakėsi pastebėjęs, kaip plaukikas kovoja su didžiuliu rykliu. Jis šaukė vyrui, kad plauktų link uolų, bet jau buvo per vėlu.

„Staiga visur atsirado kraujas, - pasakojo liudininkas. - Mane apėmė drebulys, siaubas, panika“.

Pasak policijos inspektoriaus Shawno Rutene'o, keturiasdešimtmetis vyras, kai jį užpuolė ryklys, buvo apie 200 m nuo kranto. Policininkai puolė į pagalbą pripučiamomis gelbėjimo valtimis ir šovė į ryklį, kuris, jų vertinimais, buvo nuo 3,5 iki daugiau kaip 4 m ilgio.

„Jis apsivertė ir pradingo“, - sakė Sh. Rutene'as. Policininkai nėra tikri, ar jiems pavyko nušauti ryklį.

Policija ištraukė žuvusiojo kūną. Jo pavardė kol kas neskelbiama.

Tuo metu, kai žmogų užpuolė ryklys, paplūdimyje buvo apie 200 žmonių. Policija uždarė Murivajaus ir aplinkinius paplūdimius.

Policija negalėjo pasakyti, kokios rūšies ryklys tai buvo. Pasak ryklių eksperto Clintono Duffy, prie Naujosios Zelandijos yra daug baltųjų ryklių ir kitų potencialiai mirtinai pavojingų ryklių rūšių.

Užpuolimai pasitaiko ne taip ir dažnai. Jie pradėti registruoti 1830 m. - nuo tada užfiksuota 12-14 žmonių mirčių.

Pasak eksperto, prie pakrančių rykliai paprastai atplaukia ieškoti maisto ir vesti jauniklių. 90 proc. atvejų jie ignoruoja žmones.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?