Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Paaiškėjo B. Berezovskio mirties priežastis (papildyta)

Britų policija pranešė, nuo ko mirė Rusijos oligarchas Borisas Berezovskis. Atlikus skrodimą paaiškėjo, kad 67 metų verslininko mirtis „susijusi su pakorimu“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 11:36 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:49 AM

Pranešama, kad atlikus skrodimą neaptikta jokių smurto žymių, skelbia BBC. Velionio kūnas toliau bus tiriamas, bus atlikti ir toksikologijos tyrimai. Policija taip pat toliau tirs velionio namus.

Po skrodimo taip pat atmesta, kad prie B. Berezovskio mirties galėjo prisidėti pašalinis asmuo.

Rusų oligarchas rastas negyvas šeštadienį savo namų vonioje Askoto miestelyje, nuo Londono nutolusiame 40 km. Vyras gulėjo ant grindų, vilkėjo drabužiais. Kraujo žymių nebuvo.

Greitoji pagalba į B. Berezovskio namus buvo iškviesta šeštadienį 15 val. 18 min. vietos laiku, o atvykę medikai konstatavo jo mirtį.

Beveik tuo pat metu kaip ir medikai į įvykio vietą atskubėjo ir buvusi B. Berezovskio žmona Galina Bešarova. Namas, kuriame gyveno ir mirė oligarchas, priklausė būtent jai.

„Ten buvo šalikas. Aplink jo kaklą buvo tokios žymės, lyg jis būtų pasmaugtas“, - vėliau draugams pasakojo moteris. 

Vienas jos artimas bičiulis žiniasklaidai vėliau teigė, kad Galina labai liūdi dėl B. Berezovskio mirties. Taip pat liūdi ir jų vaikai. Ši moteris išliko artima verslininkui netgi po skyrybų.

Dar šeštadienį, vos pasklidus žiniai apie B. Berezovskio mirtį, jo advokatas iš karto leido suprasti, kad kentęs depresiją vyras galėjo nusižudyti. 

Ekspertai jo namuose ieškojo cheminių, biologinių ir radioaktyviųjų nuodų, nors galiausiai pranešta, kad radiacijos pėdsakų neaptikta.

Tačiau turtuolio draugai nenori tikėti, kad jis galėjo nusižudyti ir dėl verslininko mirties buvo linkę kaltinti jo priešą Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną bei rusų specialiąsias tarnybas.

Rusai į tokias spėliones atsakė kontrargumentu, kad B. Berezovskį, kuris neva pastaruoju metu buvo užsigeidęs žūt būt grįžti į Rusiją, galėjo nužudyti britų specialiosios tarnybos, rašo „Daily Mail“.

Esą daug žinojęs oligarchas galėjo atskleisti rusams britų planus atsikratyti V. Putino. Apie tai kalbėjo Kremliui artimas apžvalgininkas Sergejus Markovas.

„Aš neatmetu galimybės, kad čia galėjo prisidėti slaptosios tarnybos. Manau, kad jie galėjo spėti, jog B. Berezovskis išduos visą informaciją, todėl nusprendė jo atsikratyti.

Modernių slaptųjų tarnybų rinkoje yra daug priemonių, kurios gali išprovokuoti širdies smūgį ir insultą, o ekspertai negalės to nustatyti. Negalima pasitikėti britų slaptosiomis tarnybomis. Po jų dalyvavimo sąmoksle okupuoti Iraką, nuversti Libijos lyderį ir Sirijos vyriausybę tapo aišku, kad jų metodai yra purvini", - teigė S. Markovas.

Jis atmetė spėliones, kad B. Berezovskį galėjo nužudyti rusų specialiosios tarnybos: „Galų gale, Kremliuje dirba civilizuoti politikai. Jie nepraktikuoja politinių žmogžudysčių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.