Pasaulis baigia pamiršti V. Putino žmoną

Rusijos prezidento Vladimiro Putino žmona Liudmila viešumoje rodosi taip retai, kad kiekviena naujiena apie ją tampa tikra sensacija. Pirmąją šalies ponią su sutuoktiniu rusai pastarąjį kartą matė prieš metus, per prezidento rinkimus. Todėl vienai Rusijos politikei paviešinus antradienį darytą L. Putinos nuotrauką, visuomenė į ją sužiuro su smalsumu. Newsru.com ta proga pastebėjo, kad šią moterį baigia pamiršti ne tik jos vyras, bet ir visas pasaulis.

L. Putina pernai dalyvavo savo sutuoktinio Vladimiro inauguracijos ceremonijoje.<br>AP
L. Putina pernai dalyvavo savo sutuoktinio Vladimiro inauguracijos ceremonijoje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2013, 7:10 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:14 AM

Prezidento žmona tądien dalyvavo 2012-ųjų Maksimo Gorkio literatūrinių premijų teikimo ceremonijoje. L. Putina ant scenos užlipo renginio pradžioje. Moteris sakė, kad jai labai malonu būti šių apdovanojimų įteikimo tradicijos dalimi.

Nuotrauką savo „Twitter“ paskyroje išplatino Svetlana Žukova – į politiką pasukusi Rusijos olimpinė čempionė. Kadre pirmoji šalies ponia stovi apsivilkusi griežtą juodą kostiumėlį su baltais įsiuvais.

Vakarų žiniasklaida dažnai stebisi tuo, kad pirmoji Rusijos ponia tarsi neegzistuoja. Prieš kurį laiką leidinys „Daily Beast“ rašė, kad sausio 6 d. L. Putinai sukako 55 metai, tačiau šis jubiliejus praėjo nepastebėtas. Rašinyje pažymima, kad jeigu dar prieš metus žiniasklaidoje buvo klausinėjama, kur dingo prezidento žmona, gal ji uždaryta vienuolyne, tai šiemet apie ją apskritai niekas nebekalba.

Žurnalistus iš Vakarų nustebino faktas, kad per žmonos gimtadienį V. Putinas, užuot buvęs su ja, Sočyje slidinėjo su premjeru Dmitrijumi Medvedevu ir laiką leido su „naujuoju rusu“ Gerardu Depardieu.

Pastebėta, kad Rusijoje yra susiklosčiusi tradicija, kad valstybės vadovų žmonos retai lydi savo vyrus. Išskyrus Michailo Gorbačiovo žmoną Raisą. Bet, nepaisant tos tradicijos, L. Putina visada buvo „kažkokia vaiduokliška figūra“.

Rašoma, kad neseniai buvo publikuotas įtakingiausių Rusijos moterų sąrašas. Šiame šimtuke L. Putina užėmė tik 41 vietą, nors dar pernai ji buvo 13-oji.

Praėjusiais metais užsienio žurnalistams paklausus V. Putino, kodėl jo žmona taip retai matoma viešumoje, prezidentas atsakė, kad moteris yra „neviešas asmuo“, ir paragino palikti jo šeimos narius ramybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.