R. Mladičius išvytas iš salės už trukdymą liudininkui duoti parodymus

Buvęs Bosnijos serbų pajėgų

R. Mladičiui Hagos teismas yra pateikęs įvairių kaltinimų, tarp jų kaltinimą genocidu per 1992-1995 metų Bosnijos karą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
R. Mladičiui Hagos teismas yra pateikęs įvairių kaltinimų, tarp jų kaltinimą genocidu per 1992-1995 metų Bosnijos karą.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2013, 10:19 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:13 PM

R. Mladičius, kuriam Hagos teismas yra pateikęs įvairių kaltinimų, tarp jų kaltinimą genocidu per 1992-1995 metų Bosnijos karą, pradėjo iš savo vietos murmėti, kai liudininkas pasakojo apie Srebrenicos žudynes, žiauriausias Europoje po Antrojo pasaulinio karo.

Pranešimai apie R. Mladičiaus replikas, išsakytas Tarptautinio tribunolo buvusiai Jugoslavijai (TTBJ) salėje, yra prieštaringi. Liudininkai pasakojo girdėję, kaip palikdamas teismo salę jis ištarė žodį „melas“ ir dar vieną necenzūrinį keiksmažodį.

Tačiau R. Mladičiaus advokatas tvirtina, kad buvęs Bosnijos serbų generolas tik apkaltino liudytojus, esą savo parodymus jie „išmoko mintinai“.

„Nėra reikalo aiškinti, kad tokio tipo komentarai yra nepriimtini“, - pareiškė akivaizdžiai suirzęs teisėjas Alphonsas Orie (Alfonsas Ori), nurodęs išvesti R. Mladičių iš salės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.