Bostono maratono sprogdinimų savaitės sukaktis bus paminėta tylos minute

Praėjus

Daugelis Bostono gyventojų pirmadienį pirmąkart grįžta į darbo vietas ir mokyklas po to, kai dramatišką savaitę vainikavo dar labiau įtempta įtariamų sprogdintojų gaudynių drama.<br>AP
Daugelis Bostono gyventojų pirmadienį pirmąkart grįžta į darbo vietas ir mokyklas po to, kai dramatišką savaitę vainikavo dar labiau įtempta įtariamų sprogdintojų gaudynių drama.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-04-22 16:29, atnaujinta 2018-03-07 21:52

Masačusetso gubernatorius Devalis Patrickas paprašė gyventojų pirmadienį prisidėti prie tylos minutės pirmadienį 14 val. 50 min. vietos (21 val. 50 min. Lietuvos) laiku, kai prieš savaitę sprogo pirmoji iš dviejų bombų, padėtų netoli maratono finišo linijos. Tuo metu visame mieste ir valstijoje skambės varpai, pagerbiant žuvusius ir sužeistus žmones.

Daugelis Bostono gyventojų pirmadienį pirmąkart grįžta į darbo vietas ir mokyklas po to, kai dramatišką savaitę vainikavo dar labiau įtempta įtariamų sprogdintojų gaudynių drama.

Pareigūnai penktadienį paskelbė precedento neturintį kreipimąsi, prašydami gyventojus likti namuose per gaudynes, ieškant įtariamojo Džocharo Carnajevo. Jis buvo surastas tą patį vakarą, besislapstantis viename brezentu užklotame kateryje Bostono priemiestyje Votertaune. Jo vyresnysis brolis Tamerlanas buvo nukautas anksčiau, kai mėgino pasprukti.

„Tai siurrealu, - sakė Barbara Alton, išvedusi pavedžioti šunį Niuberio gatvėje. - Tačiau jaučiu, kad gyvenimas pradeda grįžti į įprastas vėžes.“

Dar vienu pažangos ženklu tapo miesto pareigūnų pranešimas, jog jie pradeda atidaryti šešių kvartalų teritoriją aplink sprogdinimo vietą, kurioje balandžio 15-ąją žuvo trys žmonės, o dar per 180 buvo sužeisti. Šis pranešimas buvo paskelbtas sekmadienį, tačiau tą dieną žmonės dar matė baltus kombinezonus dėvinčius tyrėjus, dirbančius nusikaltimo vietoje.

Dž. Carnajevas tebėra ligoninėje ir negali kalbėti dėl peršautos gerklės. Tikimasi, kad federaliniai pareigūnai jam pateiks kaltinimus. Šiam 19-mečiui taip pat veikiausiai bus pateikti valstijos kaltinimai, susiję su Masačusetso technologijų instituto (MIT) policijos pareigūno Seano Collier nušovimu Kembridžo universitetiniame miestelyje. Tai sakė Midlsekso rajono prokuratūros atstovė Stephanie Guyotte.

Pirmadienį planuojama privati ceremonija, per kurią bus palaidota Krystle Campbell - 29 metų restorano darbuotoja, žuvusi per vieną iš sprogimų. Tuo tarpu vakare bus surengtos gedulingos pamaldos, pagerbiant 23 metų Lu Lingzi - žuvusią magistrantę iš Kinijos.

Bostono bažnyčiose aukos buvo pagerbtos sekmadienį, kai miesto policijos komisaras pranešė, jog abu įtariamieji turėjo daug ginklų ir kad jie tikriausiai planavo surengti daugiau atakų.

Džocharas ir Tamerlanas Carnajevai - čečėnai, kilę iš Rusijos pietinio regiono. Jų išpuolio motyvai kol kas nežinomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.