Įtariamas Bostono sprogdintojas terorizavo ir savo žmoną

Dirbti po 10 valandų kasdien be poilsio dienų, kad išlaikytum savo šeimą, o galiausiai sužinoti, kad sutuoktinis – negailestingas žudikas. Šitai suvokusi, įtariamo Bostono sprogdintojo Tamerlano Carnajevo našlė Katherine Russell tiesiog pamišo ir daug verkia. Apie tokius 24 metų moters išgyvenimus CNN pasakojo jos advokatas Amato DeLuca.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:35 PM

JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai nori pasikalbėti su įtariamo teroristo T. Carnajevo našle, tačiau kol kas už ją į pareigūnų klausimus atsakinėja tik moters advokatas.

„Ji nieko apie tai nežinojo“, - CNN tikino teisininkas, kalbėdamas apie brolių Tamerlano ir Džocharo Carnajevų sąmokslą per Bostono maratoną susprogdinti savadarbes bombas.

Pasak A. DeLucos, 2 metų mergaitės motina apie tai, kad jos 26 metų vyras yra įtariamas teroristas, sužinojo sekdama naujienų pranešimus. Ši žinia ją sugniuždžiusi.

„Tiesiai šviesiai kalbant, visa šeima tiesiog suiro, - kalbėjo advokatas. - Jie sukrėsti. Jie nelaimingi. Jų gyvenimas pasikeitė visiems laikams. Juos liūdina tai, kas nutiko, mintys apie žmones, kurie buvo sužeisti ir nužudyti. Tai baisus, siaubingas dalykas.“

Smurtavo prieš merginą

Kada T. Carnajevas pradėjo susitikinėti su K. Russell, nėra žinoma. Kembridžo rotušės įrašai rodo, kad pora susituokė 2010 metų birželio 21 dieną.

Policijos duomenimis, likus 11 mėnesių iki santuokos T. Carnajevas buvo suimtas ir apkaltintas smurtavimu artimoje aplinkoje ir savo merginos sumušimu savo namuose Kembridže. Tačiau dokumentuose apie šį įvykį buvo nuslėptas merginos vardas, tad negalima tvirtinti, jog tai buvo K. Russell.

Tąsyk bendruoju pagalbos numeriu 911 paskambino isteriškai verkianti moteris, kuri pranešė, kad ją sumušė jos vaikinas. Tai įvyko 2009 m. liepos 28-osios popietę.

T. Carnajevas tada pareigūnams aiškino, kad mergina ant jo rėkė dėl kitos merginos. Kai pareigūnai paklausė, ar jis smogė nukentėjusiajai, jis atsakė: „Taip, aš jai sudaviau.“

Mergina skundėsi, kad T. Carnajevas jai sudavė į kairę veido pusę, tačiau smūgio žymių nebuvo matyti.

Kontroliavo ir manipuliavo?

Praėjusį penktadienį žurnalistai kalbino neįvardytą moterį, kuri buvo vadinama artima K. Russell bičiule ir koledžo laikų kambario drauge. Ji atskleidė, kad Tamerlanas labai kontroliavo savo žmoną ir ja manipuliavo. Jis buvęs agresyvus ir linkęs smurtauti. Savo dukters motiną jis dažnai pravardžiuodavęs ir kitaip įžeidinėdavęs.

„Jis ją vadindavo kekše, prostitute, o jų kivirčai virsdavo muštynėmis, jis imdavo svaidyti daiktus ir baldus“, - liudininkės žodžius perdavė žurnalistai.

Tapusi nėščia, K. Russell metė mokslus. Ji nutraukė ryšius su savo draugais, atsiribojo nuo savo šeimos narių, kurie pažinojo jos ankstesnio gyvenimo draugus.

Nors K. Russell buvo auginama kaip krikščionė, ištekėjusi už T. Carnajevo atsivertė į islamą. Dabar ji yra musulmonė ir dėvi galvos apdangalą.

Pora pastaruoju metu gyveno atskirai. Katy – kaip ją vadina šeima ir draugai – gyvena su savo tėvais Šiaurės Kingstaune, Rod Ailande. Ji dirba namų slaugytoja. „Ji dirba daug daug valandų“, - sakė moters advokatas.

Poros dukrelė gyveno su Katy vyru, nes moteris dirbo septynias dienas per savaitę.

„Ji išeidavo iš namų ryte ir dirbdavo iki vėlaus vakaro. Ji paskambindavo, kad sužinotų, kaip laikosi jos dukrelė. Elgdavosi kaip elgtųsi kiekvienas žmogus“, - teigė A. DeLuca.

Ruošiasi išplatinti pareiškimą

Russellų šeima A. DeLucą pasamdė šeštadienį, kai federaliniai agentai paskambino į našlės tėvų namus ir paprašė leidimo ją apklausti. Todėl su teisėsaugininkais dabar kalba jis.

„Visa tai yra grėsmė nacionaliniam saugumui, ir ji tai supranta. Ji išties geras žmogus, labai jautriai reaguojanti. Katy tik stengiasi auginti savo dukrą“, - pasakojo teisininkas.

Jo teigimu, K. Russell netrukus turėtų išplatinti viešą pareiškimą. Jos šeima tą jau padarė praėjusį penktadienį, kai sužinojo, kad T. Carnajevas žuvo per naktį vykusias gaudynes.

„Mūsų dukra šiandien neteko savo vyro, savo vaiko tėvo, - buvo sakoma pranešime. - Mes dar negalime suprasti, kokia siaubinga tragedija įvyko. Po Patriotų dienos košmaro supratome, kad niekada iš tiesų nepažinojome Tamerlano Carnajevo. Mums skauda širdį nuo žinojimo, kokį baisų dalyką jis padarė. Šiuo sudėtingu laikotarpiu prašome gerbti mūsų šeimos privatumą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.