T. Carnajevas buvo įtrauktas į JAV terorizmo duomenų bazę

Vienas iš Bostono įtariamųjų Tamerlanas Carnajevas Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) prašymu prieš 18 mėnesių buvo įtrauktas į JAV terorizmo duomenų bazę, pareigūnai pranešė JAV žiniasklaidai, kuria remiasi BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-25 13:40, atnaujinta 2018-03-07 18:10

Pareigūnai teigė, kad T. Carnajevas buvo įtrauktas į potencialių teroristų platesnę centrinę duomenų bazę (Tide).

Duomenų bazėje yra 745 tūkst. įrašų, tačiau į šį sąrašą įtraukti asmenys nebūtinai yra vadinamajame teroristų stebėjimo sąraše.

Rusijos valdžia įspėjo JAV pareigūnus dėl T. Carnajevo veiklos, kurio šeima kilusi iš neramios Čečėnijos respublikos.

Maždaug prieš pusmetį CŽV nurodė T. Carnajevo pavardę įtraukti į bazę „Tide“, o Federalinis tyrimų biuras paprašė Rusijos suteikti daugiau informacijos apie įtariamąjį. Tačiau negavus jokių duomenų tyrimas buvo nutrauktas.

CŽV jau buvo informavusi, jog buvo atliktas tyrimas dėl 26-erių T. Carnajevo, tačiau nerasta jokių įrodymų dėl galimos grėsmės.

T. Carnajevas žuvo per susišaudymą su policija praėjusį penktadienį, o jo brolis 19-os Džocharas Carnajevas sulaikytas ir paguldytas į ligoninę dėl sužalojimų.

Balandžio 15 dieną per Bostono maratoną netoli finišo linijos sprogus dviem bomboms žuvo trys žmonės ir daugiau nei 260 buvo sužeisti.

JAV pareigūnas patvirtino, kad bombos buvo detonuotos nuotoliniu būdu. Tačiau sprogmenys nebuvo sudėtingi, todėl akivaizdu, kad jie turėjo būti detonuoti kelių gatvių atstumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.