V. Putinas atsakė į klausimus apie išpuolius Belgorode ir Bostone

Ketvirtadienį per televizijos tiesoginės linijos laidą Vladimiras Putinas pareiškė, kad mirties bausmės taikymas „Belgorodo šauliui” turi būti svarstomas su specialistais, o teroro aktas Bostone turi suartinti Rusiją ir Jungtines Valstijas, praneša „Vzgliad”.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:50 PM

„Kai susiduri su tokiais dalykais, ranka pati tiesiasi prie rašiklio, kad pasirašytum dokumentus, grąžinančius mirties bausmę, - pažymėjo Rusijos prezidentas, atsakydamas į klausimą, ar nereikėtų bausti mirtimi „Belgorodo šaulio”, šią savaitę nušovusio šešis žmones, ir tokių kaip jis.

V. Putinas pabrėžė, kad mirties bausmės grąžinimo Rusijoje klausimas yra sudėtingas, nes praktika rodo, jog jos įvedimas nemažina nusikalstamumo lygio, praneša „Vesti 24”.

„Reikia dar kartą pasitarti su specialistais, su kriminologais”, - sakė jis. Rusijos prezidentas priminė, kad yra tokia bausmė kaip įkalinimas iki gyvos galvos, ir ji atliekama „anaiptol ne sanatorijoje”.

(Rusijoje yra įvestas mirties bausmės moratoriumas.)

Paklaustas apie Bostono tragediją, V. Putinas pareiškė: „Rusija pati yra tarptautinio terorizmo auka, viena pirmųjų aukų. Man visada keldavo pasipiktinimą tai, kad teroristai, darę kruvinus nusikaltimus Rusijos teritorijoje, būdavo vadinami sukilėliais. Negana to, jiems būdavo teikiama parama - informacinė ir net finansinė”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.