Rusijos psichiatrijos klinikos padegimu įtariamas pacientas (atnaujinta)

„Radome 12 kūnų“, - nurodė ministerija.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt

Apr 26, 2013, 1:06 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:01 PM

Pirmiausia užsiliepsnojo stogas, o ugnis sparčiai išplito visoje ligoninėje, nurodė ministerija.

„Kaip rodo preliminarūs pranešimai, žuvo 38 žmonės, tarp jų du medikai“, - ministerijos atstovą Olegą Salagajų citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Išsigelbėti pavyko vienai slaugei, taip pat dviem pacientams: 25 metų vyrui ir 55 metų moteriai“, - pridūrė jis.

Didelis gaisras 14-ojoje psichiatrinėje ligoninėje, įsikūrusioje Ramensko gyvenvietėje už 120 km į šiaurę Maskvos esančiame Dmitrovo rajone, įsiplieskė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Šiuo metu jis jau užgesintas.

Kaip nurodo teisėsaugos pareigūnai, liepsnojo medinis 35 metrų ilgio ir 12 metrų pastatas, taip pat 25 metrų ilgio ir 18 metrų pločio mūrinis priestatas.

Vienaaukščio ligoninės pastato langai buvo grotuoti, o kai kurie pacientai tikriausiai žuvo beviltiškai mėgindami pasiekti pagrindinį išėjimą. Daugelis kitų mirė savo lovose, naujienų agentūrai ITAR-TASS citavo vieną neįvardytą šaltinį.

„Įsijungus gaisro pavojaus signalui, slaugė pamatė liepsnas koridoriaus gale. Ji mėgino jas numalšinti, tačiau nesugebėjo, tad ji išvedė į lauką du pacientus“, - „RIA Novosti“ citavo gelbėtoją Jurijų Dešiovychą.

Maskvos srities medicinos šaltiniai sakė naujienų agentūrai „Interfax“, ligoninės pacientai buvo paveikti stipriai veikiančių preparatų, naudotų gydant jų psichikos sutrikimus, todėl tie žmonės vangiai reagavo į kilusį gaisrą.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos pranešime sakoma, kad tuomet pastate buvo 41 žmogus.

„Radome 12 kūnų“, - nurodė ministerija.

Gaisrai Rusijos valstybinėse institucijose, tokiose kaip ligoninės, mokyklos, narkomanų reabilitacijos klinikos ir senelių bei neįgaliųjų slaugos namai, pastaraisiais metais nusinešė daug žmonių gyvybių ir iškėlė klausimų dėl saugumo priemonių, sąlygų ir evakuacijos kelių.

Ugniagesiai dėl uždarytos upės perkėlos negalėjo laiku pasiekti degančios psichiatrinės ligoninės. Jie iki degančio objekto keliavo net valandą.

Padegimu įtariamas vienas iš pacientų. Tai penktadienį televizijos kanalo "Rossija 24” tiesioginėje laidoje pareiškė gaisro liudininkas.

Pasak jo, iš ugnies stichijos išsigelbėjusi medicinos sesuo jam papasakojo, kad priverstinai hospitalizuotas jaunas vyras padegė sofą vestibiulyje, kur žiūrėjo televizorių.

Tyrimų komiteto atstovai naujienų agentūrai "Interfax” sakė, kad padegimo versija nelaikoma prioritetine. Pagrindinės yra neužgesintos cigaretės ir elektros instaliacijos trumpojo jungimosi versijos.

2011 metais per gaisrus šalyje žuvo daugiau nei 12 tūkst. žmonių, o per pirmus devynis 2012-ųjų mėnesius - daugiau nei 7,7 tūkst. Kiekvienam Rusijos gyventojui tenkančių žūties liepsnose atvejų skaičius daug didesnis, palyginti su Vakarų šalimis, tokiomis kaip Jungtinės Valstijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.