Kambodžoje sugriuvus batų fabrikui žuvo trys žmonės

Po šios nelaimės darbas fabrike buvo sustabdytas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-05-16 11:00, atnaujinta 2018-03-06 16:50

Tas incidentas dar labiau padidino susirūpinimą dėl saugumo standartų Azijos aprangos gamybos įmonės, tiekiančiose pigius drabužius, avalynę ir aksesuarus vartotojams Vakarų šalyse.

Socialinių reikalų ministras Ithas Samas Hengas sakė naujienų agentūrai „Reuters“, jog dar šeši žmonės buvo sužeisti per avariją fabrike, esančiame Kong Pisėjaus rajone Kampong Spe provincijoje, už 50 kilometrų į vakarus nuo sostinės Pnompenio.

„Ištirsime šį incidentą ir imsimės priemonių prieš visus susijusius“, - pridūrė jis, matyt, turėdamas omenyje asmenis, atsakingus už prastus saugumo standartus.

Pasak ministro, pastate, kuriame įgriuvo lubos, daugiau įstrigusių žmonių nebuvo.

Anksčiau vienas profsąjungos narys teigė, kad šeši žmonės žuvo per griūtį, įvykusią apie 7 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku.

Batų fabrike, priklausančiame Taivano bendrovei „Wing Star Shoes Co Ltd.“, dirba apie 7 000 žmonių, tačiau tik apie 100 jų buvo vienaukščiame sandėlyje, kuris įgriuvo, nurodė darbuotojai.

Po šios nelaimės darbas fabrike buvo sustabdytas.

Japonijos sportinės aprangos bendrovės „Asics Corp.“ atstovė sakė, kad toje įmonėje buvo siuvami sportiniai bateliai jų prekybos tinklui. „Mūsų maldos skiriamos žuvusiųjų šeimoms“, - pridūrė ji.

Susirūpinimas dėl saugumo sąlygų Pietryčių Azijoje klestinčioje tekstilės ir aprangos pramonės itin padidėjo po praeitą mėnesį įvykusios didžiulės tragedijos Bangladeše, kuris yra antrasis po Kinijos didžiausias drabužių eksportuotojas. Balandžio 24- ąją netoli Dakos sugriuvus aštuonių aukštų drabužių siuvyklų kompleksui, žuvo daugiau nei 1 100 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.