Kinija įsileido žurnalistus į karinę bazę

Kinijos kariuomenė pirmadienį bandė raminti Azijoje plintančią baimę dėl savo strateginių planų ir įsileido žurnalistus į slaptą karinę bazę, praneša „Reuters“.

Lintongo bazėje laikomos pažangios trumpojo nuotolio priešlėktuvinės raketos HQ-7B, bet žurnalistams nebuvo leista jų pamatyti, nes raketos buvo išvežtos į pratybas.<br>AP
Lintongo bazėje laikomos pažangios trumpojo nuotolio priešlėktuvinės raketos HQ-7B, bet žurnalistams nebuvo leista jų pamatyti, nes raketos buvo išvežtos į pratybas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:02 PM

Kinija pastaruoju metu vis atkakliau reiškia pretenzijas į ginčytinos priklausomybės teritorijas Pietų Kinijos jūroje. Per kasmetę išvyką į Kinijos karinę bazę šiemet žurnalistai buvo pirmą kartą įleisti į ne sostinėje Pekine esančią Lintongo bazę. Kinija taip bando parodyti, kad ji neturi ko slėpti, o pasaulis neturi ko bijoti.

Lintongo bazėje laikomos pažangios trumpojo nuotolio priešlėktuvinės raketos HQ-7B, bet žurnalistams nebuvo leista jų pamatyti, nes raketos buvo išvežtos į pratybas. Vietoje jų žurnalistams buvo pristatytos senos priešraketinės patrankos, pagamintos septintajame dešimtmetyje, bei šiek tiek modernesnė jų versija.

Kinija ketina šiemet kariuomenės finansavimą padidinti 10,7 proc. iki 120 milijardų JAV dolerių. Ne vienos šalies vyriausybės ir analitikai teigia, kad oficialiai skelbiama suma neatitinka tikrųjų Kinijos kariuomenės planuojamų išlaidų.

Žurnalistų vizito karinėje bazėje metu Kinijos kariuomenės atstovas išsisukinėjo nuo visų sudėtingesnių klausimų. Paklaustas apie įtampą su Japonija dėl ginčytinos priklausomybės salų atstovas atsakė, kad apie tai kalbama Pekine. Jis pridūrė, kad rengdama tokius vizitus Kinija nori parodyti, kad veikia skaidriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.