Moterys dažniausiai nukenčia Egipte, vyrai - Rusijoje

Lietuvių užsienio kelionėse

Nelaimės ir incidentai dažniausiai nutinka rusams ir baltarusiams.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Nelaimės ir incidentai dažniausiai nutinka rusams ir baltarusiams.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:05 PM

Tai rodo ne gyvybės draudimo bendrovės „BTA Insurance Company“ statistiniai duomenys.

„BTA Insurance Company“ atstovų teigimu, per pirmąjį šių metų pusmetį žalų užfiksuota gerokai daugiau nei per visus 2012-uosius.

Pasak draudikų, pavojus vyrams ir moterims kyla skirtingose valstybėse: turistės moterys dažniausiai nukenčia Egipte, Vokietijoje ir Turkijoje, kai daugiausiai vyrų žalą patiria kaimyninėse rytų šalyse - Baltarusijoje ir Rusijoje.

„Moterys poilsiui mėgsta itin šilto klimato šalis, kur atostogoms oras - itin palankus, tokias kaip Egiptas ar Turkija. Tuo tarpu vyrai dažnai važiuoja darbo reikalais į Baltarusiją ar Rusiją. Tiek egzotiškos šilto klimato šalys, tiek ir Rytų Europos kaimynės yra kiek didesnės rizikos šalys, tad statistiniai rezultatai nekelia nuostabos. Juolab atostogaujant dažnai imamasi neįprastų veiklų, tokių kaip nardymas ar važinėjimas keturračiais, ragaujama neįprastų patiekalų, tad auga ir pavojus patirti traumą ar sunegaluoti“, - sako „BTA Insurance Company“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Gintaras Markevičius.

Dažniausiai kelionių draudimo išmokų prireikia 18-30 metų žmonėms ir ši grupė sudaro ketvirtadalį visų besikreipiančiųjų dėl žalos atlyginimo. Vyresnieji nelaimių kelionėse patiria kur kas rečiau.

Bendrovė „BTA Insurance Company“ šiuo metu užima 13,6 proc. Lietuvos draudimo rinkos. Remiantis Lietuvos banko duomenimis, per pirmuosius penkis šių metų mėnesius įmonės filialo Lietuvoje įmokos augo 9,6 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.