Jungtinę Karalystę stebina jaunutė advokatė

Gabrielle Turnquest bakalauro laipsnį gavo būdama vos 16 metų. Tą pačią dieną ji baigė ir vidurinę mokyklą. Šiandien savimi pasitikinti 18-metė – jauniausia advokatė Jungtinėje Karalystėje, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Guardian” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2013, 8:32 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:48 PM

G.Turnquest jau priprato prie klausimų apie amžių: „Man tiesiog smagu, kad baigiau teisę, o apie tai, kiek man metų, negalvoju.”

Ir iš tiesų beveik niekas nežinojo, kokioje ankstyvoje jaunystėje į Teisės koledžą įstojo mergina, kuri čia mokėsi kartu su savo 22 metų seserimi.

Daugelis kitų studentų buvo įpusėję trečiąją dešimtį, nors mokslus krimto ir gerokai vyresni žmonės.

„Kai kiti suprato, kiek man iš tiesų metų, nustėro. Visi žinojo, kad aš – jauniausia studentė, bet kad tokia jauna? – pasakojo G.Turnquest. – Bet tuomet sąmyšis baigėsi ir grįžome prie mokslų.”

Jaunoji teisininkė teigia, kad jos šeimoje visi stengiasi pasiekti kuo daugiau. Ir labiausiai dėkoja motinai.

Iš Bahamų sostinės Nasau kilusi moteris visą savo šeimą iš Floridos (JAV) parskraidino į šias Karibų salas.

O kadangi švietimo sistemos lygis čia žemesnis nei JAV, ji per kelis mėnesius išnagrinėjo geriausias pasaulio mokymo programas ir sukūrė išskirtinį savo pačios planą.

Moteris išsinuomojo kabinetą kontoroje, kurioje dirbo, pasamdė kelis mokytojus ir „priėmė” savo atžalas į savo pačios sugalvotą Ekselsioro akademiją („Excelsior Academy”. – Red.). Vaikams net buvo pasiūtos uniformos.

„Spaudimo nejutome. Tiesą sakant, nežinojau, ko iš manęs tikimasi, tad tiesiog siurbiau absoliučiai visą informaciją.

Mama niekada nesakydavo, ko iš mūsų nori”, – prisiminė G.Turnquest.

Kai jai buvo 12 metų, šeima grįžo į Ameriką, o vaikai – į vietos mokyklas. Tik G.Turnquest žiniomis jau gerokai lenkė savo klasės draugus.

Po dvejų metų, dar mokydamasi vidurinėje mokykloje, mergina nutarė pradėti studijuoti psichologiją.

Sekėsi puikiai, bet kai vienas dėstytojas atsargiai užsiminė, kad kažin ar žmonės pasakos savo psichologines problemas tokiai jaunutei specialistei, G.Turnquest susimąstė.

Ką daryti toliau? Jos sesuo kaip tik buvo pateikusi paraišką studijuoti teisę Londone, tad mergina nutarė: toks žingsnis tinkamas.

Dabar G.Turnquest – jau diplomuota teisininkė, advokate dirbusi ir per teismo procesą. Jungtinėje Karalystėje 18-metė ginti teisiamojo stojo po 600 metų pertraukos.

„Dabar vėl turiu laiko apmąstyti, ką noriu veikti toliau. Kadangi laipsnį jau turiu, man atsiveria daugiau galimybių”, – teigė G.Turnquest, planuojanti dirbti teisininke mados srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.