H.Mubarakas gali netrukus išeiti į laisvę

Per 2011 metų sukilimą

Teismo šaltinis nepatvirtino, kad H.Mubakaras bus paleistas į laisvę.<br>AP nuotr.
Teismo šaltinis nepatvirtino, kad H.Mubakaras bus paleistas į laisvę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 4:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:58 PM

Netrukus po nuvertimo 85-erių H.Mubarakas buvo sulaikytas dėl kaltinimų korupcija ir bendrininkavimu protestuotojų žudyme.

Praėjus daugiau nei metams vienintelis teisinis pagrindas dėl H.Mubarako laikymo nelaisvėje yra korupcijos byla, kuri, pasak jo advokato Farido el Dibo, bus greitai užbaigta.

„Liko tik administracinė procedūra, kuri neturėtų trukti ilgiau nei 48 valandas. Jis turėtų išeiti į laisvę savaitės pabaigoje“, - „Reuters“ sakė F.el Dibas.

Teismo šaltinis nepatvirtino, kad H.Mubakaras bus paleistas į laisvę, tačiau teigė, kad buvęs lyderis dar dvi savaites praleis už grotų, kol teismo valdžia priims galutinį sprendimą šioje byloje.

H.Mubarakas kartu su buvusiu vidaus reikalų ministru praėjusiais metais buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos už pagalbą žudant protestuotojus per sukilimą 2011 metais.

H.Mubarakui vis dar gresia pakartotinis bylos nagrinėjimas dėl protestuotojų žūties, nes prokuratūra ir gynyba apskundė teismo sprendimą. Tačiau tai nereiškia, kad jis būtinai turi likti nelaisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.