H.Mubarakas sraigtasparniu išskraidintas iš kalėjimo į karo ligoninę

Buvęs Egipto

H.Mubarakas buvo atgabentas į karo lauko ligoninę.<br>AP nuotr.
H.Mubarakas buvo atgabentas į karo lauko ligoninę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2013, 6:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:22 PM

Per valstybinę televiziją rodyta, kaip medicinos pagalbai pritaikytas sraigtasparnis gabena H.Mubaraką į karinę ligoninę Maadžio priemiestyje, Kairo pietuose. 

Sraigtasparniui nutūpus į aikštelę prie ligoninės, Nilo pakrantėje, buvęs prezidentas tuoj pat buvo perkeltas į kruopščiai saugomą greitosios pagalbos mašiną ir nuvežtas gatve į ligoninę. Vaizdo įraše H.Mubarako nebuvo matyti. 

Daugelis baiminasi, kad H.Mubarako paleidimas sustiprins islamiškų jėgų kaltinimus, jog karinis perversmas praėjusį mėnesį buvo žingsnis ankstesnio režimo atkūrimo link. 

Premjeras Hazemas el Beblawi savo pranešime pažymi, kad nurodyta laikyti H.Mubaraką namų arešte, toliau taikant šį mėnesį nustatytas nepaprastąsias priemones. 

Šiuo pranešimu, matyt, tikėtasi sušvelninti kritiką dėl H.Mubarako paleidimo iš kalėjimo ir užtikrinti, kad jis stos prieš teismą ateinančią savaitę kitoje byloje. 

Nuo H.Mubarako nuvertimo jo šalininkai skelbia prieštaringą informaciją apie 85 metų buvusio lyderio sveikatos būklę, teigdami, jog jis patyrė insultą, infarktą ir retkarčiais patirdavo komą. Tuo tarpu jo kritikai tokius pareiškimus vadina mėginimu užsitikrinti visuomenės užuojautą ir švelnesnį teismo sprendimą. 

Jo žmona Suzanne, kuri gyvena Kaire ir beveik nesirodo viešumoje, retkarčiais aplankydavo kalėjime H.Mubaraką ir du jų sūnus. 

Anot saugumo pareigūnų, kad H.Mubarakas karinėje ligoninėje bus laikomas dėl pašlijusios sveikatos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.