J.Tymošenko: „Ukrainos tapsmo europine valstybe procesas nebegrįžtamas“

Bausmę ji atlieka Kačanivskos pataisos kolonijoje Charkove.

J.Tymošenko pabrėžė, kad ukrainiečiai eina į priekį, mokydamiesi atsakingumo už nepriklausomybę.<br>AP nuotr. iš archyvo
J.Tymošenko pabrėžė, kad ukrainiečiai eina į priekį, mokydamiesi atsakingumo už nepriklausomybę.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-24 19:33, atnaujinta 2018-03-01 18:32

„Susitarimo dėl asociacijos ir laisvosios prekybos zonos su Europos Sąjunga pasirašymas ir ratifikavimas taip pat yra rizikos zonoje – tai dar vienas istorinis išbandymas. Šiame kelyje mes nesame vieniši – turime draugų, kurie taip pat tiki Ukraina kartu su mumis. Mes turime įrodyti, kad esame verti būti Europos šeimoje. Į mus demokratinis pasaulis žvelgia su viltimi, su tikėjimu, kad mes verti geresnio likimo“, – sakoma J.Tymošenko kreipimesi, paskelbtame šeštadienį jos tinklalapyje.

„Šiandien mes einame pro istoriją. Tai nėra lengvas romantiškas pasivaikščiojimas. Einame supančiotomis kojomis, su valdančiosios šeimos korupcija, su prekybos blokada šiauriniame pasienyje, su uzurpuota mūsų Krymo dalimi, su beprotišku priešinimusi mūsų europinėms perspektyvoms, su nepakeliamu skausmu sieloje, su sunkumais ir problemomis“, – pažymėjo „Tėvynės“ lyderė.

J.Tymošenko pabrėžė, kad ukrainiečiai eina į priekį, mokydamiesi atsakingumo už nepriklausomybę.

„Teigiamo mūsų jaunos europinės šalies tapsmo procesas jau nebegrįžtamas. Mums niekada nebuvo ir nebus lengva. Toks jau mūsų genetinis kodas, tokia istorija, toks likimas“, – pažymėjo ji.

„Mes, kaip šalis, kaip nacija, jau susiformavome... Tai svarbiausia. Mūsų niekas neatšauks, neuždraus. Nepriklausomybės diena – tai ne politikų šventė, ne paradas ne lėktuvai virš Kreščiatiko ir ne bilbordai (skelbimų lentos) su pasveikinimais. Tai – visų ukrainietiškų sielių visame pasaulyje Vienybės diena. Turime savą žemę, savo kalbą, savo istoriją, savo didvyrius ir būtinai bus mūsų iškentėta ateitis“, – pareiškė J.Tymošenko.

Viena iš 2004 metų „oranžinės revoliucijos“ organizatorių J. Tymošenko 2011-ųjų spalį buvo nuteista kalėti septynerius metus, kai buvo pripažinta viršijusi savo įgaliojimus premjerės poste, derėdamasi dėl vieno dujų pirkimo kontrakto su Rusija.

Bausmę ji atlieka Kačanivskos pataisos kolonijoje Charkove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.