V.Janukovyčius tikina - įstatymai neleidžia suteikti malonę J.Tymošenko

Ukrainos

J.Tymošenko įkalinimas vis dar kursto aistras.<br>AP nuotr.
J.Tymošenko įkalinimas vis dar kursto aistras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2013, 4:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:53 PM

Europos Sąjunga (ES) nori, kad V.Janukovyčius paleistų buvusią premjerę J.Tymošenko, 2011 metais nuteistą kalėti už įgaliojimų viršijimą, tačiau Bendrija laikosi pozicijos, kad ta byla buvo politiškai motyvuota.

ES perspėjo, kad neišsprendus šios problemos, kyla pavojus, kad žlugs planai pasirašyti asociacijos sutartį su Kijevu per ateinantį lapkritį Vilniuje vyksiantį Rytų partnerystės programos viršūnių susitikimą.

Siekdami kompromiso, Europos Parlamento pasiuntiniai mėgino įtikinti prezidentą suteikti malonę J.Tymošenko ir išleisti ją gydyti į Vokietiją dėl lėtinių nugaros skausmų.

Tačiau penktadienį duodamas interviu televizijai V.Janukovyčius sakė: „Mūsų įstatymai nenumato tokių aplinkybių ... Reikėtų pakeisti įstatymus, kad kam nors būtų suteikti įgaliojimai tai padaryti.“

„Deja, Ukrainoje niekada neturi tokios galios, netgi prezidentas“, – pažymėjo jis.

„Reikalavimai dėl asociacijos (sutarties. - Red.) pasirašymo buvo pateikti Ukrainai, ir mes su jais dirbame – galima sakyti, dedame paskutinius štrichus. Galutinis taškas bus padėtas šį rudenį. Mes išpildysime visas sąlygas – dėl to neabejoju“, – šalies vadovas sakė televizijai „1+1“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.