Prieš G20 viršūnių susitikimą V.Putinas griežtina toną

Prieš G20 viršūnių susitikimą Sankt Peterburge Rusija griežtina toną ginče su JAV dėl Sirijos krizės. Prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino JAV valstybės sekretorių Johną Kerry melavus JAV Kongresui dėl „Al Qaeda“ vaidmens pilietiniame kare, praneša „Reuters“.

„Jis meluoja, ir jis žino, kad meluoja. Liūdna“, - pareiškė V.Putinas trečiadienį Maskvoje.<br>"Reuters" nuotr.
„Jis meluoja, ir jis žino, kad meluoja. Liūdna“, - pareiškė V.Putinas trečiadienį Maskvoje.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2013, 10:24 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:31 PM

„Jis meluoja, ir jis žino, kad meluoja. Liūdna“, - pareiškė V.Putinas trečiadienį Maskvoje. Prezidentas atkreipė dėmesį į J.Kerry teiginius dėl „Al Qaeda“ vaidmens sukilime prieš Basharą al Assadą. JAV valstybės sekretorius, paklaustas vieno kongresmeno, atsakė, kad „Al Qaeda“ kare nedalyvauja. „Jie, žinoma, gražiai meluoja“, - kalbėjo V.Putinas.

Anot jo, „Al Qaeda“ kovotojai kariniu požiūriu yra svarbiausias sukilimo stulpas. Tai esą žino ir amerikiečiai. Kai vienas senatorius J.Kerry paklausė, ar „iš esmės yra tiesa“, kad į Sirijos opoziciją prasiskverbė „Al Qaeda“, šis atsakė: „Ne, tai iš esmės nėra tiesa. Tai iš esmės yra netiesa“.

Prieš tai V.Putinas viename interviu pareiškė, kad Rusija galėtų pritarti karinei intervencijai į Siriją JT suteikus mandatą, jei būtų įrodymų, kad cheminį ginklą panaudojo Sirijos režimas. Maskva JT Saugumo Taryboje turi veto teisę ir taip saugo savo sąjungininką Damaską nuo rezoliucijų.

JAV prezidentas Barackas Obama prieš G20 susitikimą ragino tarptautinę bendriją paremti karinį smūgį. „Ant kortos pastatytas ne mano, o pasaulio bendrijos patikimumas“, - sakė jis trečiadienį spaudos konferencijoje Stokholme.

B.Obama ragino V. utiną permąstyti savo poziciją dėl Sirijos. „Tarptautiniai veiksmai būtų daug efektyvesni, jei Rusija kitaip žvelgtų į šią temą“, - sakė jis.

G20 viršūnių susitikimas Sankt Peterburge prasideda ketvirtadienį. Manoma, kad konferenciją, kurioje turėtų vyrauti ekonominės temos, užgoš Sirijos krizės klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?