Per sprogimą Somalio sostinės restorane žuvo 18 žmonių

Somalio sostinėje Mogadiše

Restoranas „The Village“, kuris yra netoli vyriausybės pastato, buvo užpultas antrą kartą per mažiau nei metus.<br>AP nuotr.
Restoranas „The Village“, kuris yra netoli vyriausybės pastato, buvo užpultas antrą kartą per mažiau nei metus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-07 15:31, atnaujinta 2018-03-01 12:33

„Buvo du stiprūs sprogimai – automobilių stovėjimo aikštelėje prie Nacionalinio teatro; per šį išpuolį žuvo mažiausiai 18 žmonių“, – sakė telefonu naujienų agentūrai AFP policijos pareigūnas Mohamedas Adanas. 

AFP reporteris pranešė toje vietoje savo akimis matęs 12 lavonų. 

„Sėkmingos operacijos surengtos Hamarveine“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė somalių kalba „Shebab“ grupuotė, turėdama omenyje Mogadišo rajoną, kuriame įvyko sprogimai. Angliškoji šios grupuotės paskyra yra uždaryta. 

Su „al Qaeda“ susijus islamistų grupuotė tvirtina nužudžiusi „svarbius pareigūnus“, bet liudininkai sako, kad aukos labiau panašios į paprastus civilius. 

Policininkai ir liudytojai nurodė, kad pirmiausia sprogo užminuotas automobilis, pastatytas prie restorano„Village“, netoli teatro. 

„Po akimirkos pamačiau pro šalį lekiančius mėsos gabalus“, – kalbėjo Idrisas Yusufas, sprogimo metu buvęs restorane; jam nesunkiai buvo sužeistos kojos. 

Pasak jo, nukentėjo gretimi pastatai, praeiviai puolė į sprogimo vietą padėti nukentėjusiems. 

Antrasis sprogimas nugriaudėjo kiek vėliau. „Savižudis sprogdintojas susisprogdino į pirmojo sprogimo vietą subėgusių žmonių minioje“, – nurodė Ahmedas Weli Saidas, Somalio vyriausybės saugumo pareigūnas. 

Nacionalinis teatras du dešimtmečius buvęs uždarytas atsidarė 2012 metų kovo pabaigoje, o už poros savaičių prie jo susisprogdinus mirtininkei, žuvo du sporto pareigūnai – Somalio olimpinio komiteto ir futbolo federacijos prezidentai. Atsakomybę anuomet prisiėmė su „al Qaeda“ susijusi grupuotė „Shebab“, kuri lig šiol rengia išpuolius. 

Įžūliausias „Shebab“ kovotojų išpuolis, nusinešęs 11 gyvybių, buvo šiemet birželį prieš įtvirtintą JT būstinę Mogadišo centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.