Per gaisrą Rusijos psichiatrijos ligoninėje žuvo 37 žmonės

Rusijos Naugardo

Internatas veikė Lukos-Oksočių kaime 220 km į pietryčius nuo Sankt Peterburgo.<br>„Reuters“ nuotr.
Internatas veikė Lukos-Oksočių kaime 220 km į pietryčius nuo Sankt Peterburgo.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:15 AM

„Per gaisrą Lukos-Oksočių kaimo psichoneurologiniame internate žuvo 37 žmonės“, - sakoma Rusijos tyrimo komiteto vietos valdybos pranešime.

„Šiuo metu ištraukti dešimties iš 37 žuvusiųjų kūnai“, - priduriama jame.

Kaip buvo pranešta anksčiau, per gaisrą taip pat žuvo 46 metų sanitarė, siekusi padėti išsigelbėti internato gyventojams.

Minimas internatas yra Lukos-Oksočių kaime 220 km į pietryčius nuo Sankt Peterburgo.

„Viena slaugytoja žuvo bandydama gelbėti pacientus. Šiuo metu yra pranešta apie 35 dingusius žmones“, - iš  ryto buvo rašoma Tyrimų komiteto, kuris tiria svarbias bylas, pranešime.

Anksčiau Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnas Olegas Voronovas radijui „Echo Moskvy“ sakė, kad dingo mažiausiai 37 žmonės.

Anot jo, kai kurie dingusieji galėjo pabėgti iš tos ligoninės Novgorodo regione ir likti gyvi, bet naujienų agentūra ITAR-TASS citavo regiono pareigūnus, sakiusius, kad mažiausiai 14 žmonių žuvo.

Pasak tyrėjų, gaisrą priešaušriu galėjo sukelti kuris nors lovą padegęs pacientas, pranešė naujienų agentūra „Interfax“, tačiau regiono gubernatorius Sergejus Mitinas sakė, kad gaisras galėjo kilti ir atsitiktinai.

„Medicinos personalas matė vieną pacientą, apimtą liepsnų... Įmanoma, kad jis rūkė lovoje ir čiužinys užsidegė“, - sakė S.Mitinas.

Jis naujienų agentūrai „Interfax“ taip pat sakė, kad toje palatoje, kur kilo gaisras, buvo gydomi sunkūs ligoniai.

Ugnis sunaikino pastatą, kuriame buvo vyrų skyrius, informavo naujienų agentūra „RIA Novosti“. Minima ligoninė yra Lukos kaime.

O.Voronovas sakė, kad tuo metu, kai kilo gaisras, pastate buvo apie 60 žmonių, daugiausia – pacientų. Gelbėtojai ir prokurorai siekė, kad tas pastatas būtų pripažintas nesaugiu, bet teismas vietoje to buvo nurodęs vadovybei iki 2014 metų rugpjūčio ištaisyti neįvardytus trūkumus, sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos saugumo priežiūros departamento vadovas.

„Pastatas, kuris sudegė, buvo netinkamas naudoti“, - agentūrai ITAR-TASS sakė Jurijus Deševychas.

Tai jau antras šiais metais žmonių aukų pareikalavęs gaisras Rusijos psichiatrijos ligoninėse. Balandžio mėnesį per gaisrą ligoninėje prie Maskvos žuvo 38 žmonės, o po jo valdžia buvo kritikuojama dėl to, kaip rūpinamasi psichikos ligoniais.

Rusijos nepriklausomos psichiatrijos asociacijos prezidentas Jurijus Savenka po to gaisro sakė, kad žuvusiųjų skaičių per tokius incidentus didina aplūžusių psichiatrijos ligoninių būklė.

Pasak jo, nuo 2000 metų trečdalis tokių ligoninių pastatų buvo pripažinti netinkamais naudoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.