Afganistane per pasikėsinimą prieš NATO karius žuvo trys afganai

Afganistano pietuose

Afganistano pietuose kelyje į oro uostą netoli Kandaharo šeštadienį mirtininkas susisprogdindamas taikėsi į NATO ir Afganistano karius.<br>AP nuotr.
Afganistano pietuose kelyje į oro uostą netoli Kandaharo šeštadienį mirtininkas susisprogdindamas taikėsi į NATO ir Afganistano karius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 14, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:15 AM

Savižudis per anksti detonavo sprogmenis savo automobilyje „Toyota“ , dar nepriartėjęs prie patruliavusių tarptautinių pajėgų kolonos Damano rajone.

Pasak provincijos gubernatoriaus atstovo spaudai Javedo Faisalo, mirtininkas susisprogdino per anksti kelyje iš Kandaharo į Spin Boldaką prie Pakistano sienos.

„Savižudžio sprogdintojo taikinys buvo užsienio pajėgos, bet sprogimas įvyko per anksti. Žuvo trys civiliai – du vaikai ir moteris, septyni vyrai sužeisti“, – sakė J.Faisalas.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas pareiškė, kad šį išpuolį vietovėje, esančioje už 3-4 kilometrų nuo Kandaharo oro uosto ir pagrindinės JAV pajėgų Afganistane bazės, surengė talibai.

Talibanas yra stipresnis Afganistano pietuose, kur daugumą gyventojų sudaro puštunai, aktyviai dalyvaujantys ginkluoto pasipriešinimo dabartinei valdžiai judėjime.

Penktadienį buvo surengtas kitas savižudiškas talibų išpuolis - šalies vakaruose, Herate, atakuotas JAV konsulatas, bet žuvo keturi afganai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.