JAV karinio laivyno centre šaudęs vyras - negyvas, žuvo dar 15 žmonių (atnaujinta)

FTB identifikavo nukauto šaulio tapatybę. Tai 34 metų Aaronas Alexis.

Karinio jūrų laivyno centre „Navy Yard“ - susišaudymas.<br>"Reuters" nuotr.
Karinio jūrų laivyno centre „Navy Yard“ - susišaudymas.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:40 AM

Tuo tarpu Vašingtono policijos viršininkė sakė, kad vienas šaulys nukautas, bet dar du įtariamieji, vilkintys kariško stiliaus rūbais, yra pasprukę.

FTB identifikavo nukauto šaulio tapatybę. Tai 34 metų Aaronas Alexis.

„Vienas šaulys, kuris mūsų nuomone su tuo susijęs, yra negyvas“, – sakė policijos viršininkė Cathy Lanier žurnalistams prie „Navy Yard“ centro Vašingtone.

„Yra ir daugiau aukų. Aš kol kas nenurodysiu patikrinto skaičiaus, bet pasakysiu, kad negyvų aukų viduje yra keli (ar keliolika). Mes pranešime naujausius skaičius, kai jie bus patvirtinti“, – nurodė ji.

C.Lanier sakė, kad mažiausiai vienas policininkas yra sužeistas, bet perspėjo, kad gauti pranešimai yra pirminiai ir gali keistis.

„Didžiulis rūpestis kaip tik dabar yra tai, kad yra dar du potencialūs šauliai, ir mes dar jų nenustatėme“, – pažymėjo C.Lanier.

Vienas jų – baltasis, vilkintis baltą uniformą, panašią į karo laivyno uniformą, yra ginkluotas; paskutinį kartą jis buvo matytas apie 8 val. 30 min. (16 val. 30 min. Lietuvos laiku) – maždaug kai buvo šaudoma.

„Taip pat yra kitas įtariamasis, siejamas su šaudymu, juodaodis, maždaug 50 metų amžiaus, kuris gali turėti ilgą šautuvą“, – sakė policijos viršininkė.

„Šis asmuo vilkėjo žalsvai pilką kariško stiliaus uniformą. Mes neturime informacijos, kad jie tikrai yra kariškiai, bet turime informacijos, kad šie individai vilki kariško stiliaus uniformas“, – pabrėžė C.Lanier.

Ji pridūrė kol kas negalinti nurodyti galimų šio išpuolio motyvų.

Pastate dirba per 3 tūkst. darbuotojų

Karinių jūrų sistemų dalinys yra didžiausias iš penkių karinio jūrų laivyno sistemų junginių ir sudaro ketvirtadalį viso laivyno biudžeto.

Šis dalinys yra atsakingas už karinio jūrų laivyno laivų, povandeninių laivų ir jų karinių sistemų statybą, pirkimą ir aptarnavimą.

Minėtame pastate dirba apie 3 tūkst. tarnautojų, kurie rūpinasi JAV karo laivų ir kovos sistemų statyba bei pirkimais.

Iš Vašingtono Reagano oro uosto pranešta, kad dėl šaudymo karo laivyno centre sustabdyti visi skrydžiai. Oro uosto atstovas Chrisas Paolino sakė agentūrai AFP, kad lėktuvai tupia, keleiviams oro juostas atviras, bet lėktuvams kilti neleidžiama.

Policija užblokavo gatves aplink „Navy Yard“ centrą, sankryžose stovi ginkluoti uniformuoti kariai. 

Minios praeivių šaligatviuose sustojo stebėti, kaip vystysis drama.  Mokyklos minėtame rajone uždarytos.

Nenustatyta, kaip ginkluotas vyras su desantininko ginklu sugebėjo praeiti pro griežtą apsaugą prie „Navy Yard“ centro, kuris yra Anakostijos upės krante, netoli nuo Kapitolijaus pastato, kuriame veikia JAV Kongresas.

Pasmerkė išpuolį

JAV prezidentas Barackas Obama pirmadienį pasmerkė „bailų“ šaudymą karo laivyno centre „Navy Yard“ ir pažadėjo negailestingą operaciją, kad kaltieji sulauktų teisingumo.

„Tyrimui tęsiantis, mes padarysime viską, kas mūsų galioje, kad tie, kurie padarė šį bailų veiksmą tikrai būtų patraukti atsakomybėn“, – sakė B.Obama.

JAV prezidentas apgailestavo, kad Amerika vėl susidūrė „su dar vienu masiniu šaudymu“, ir pažymėjo, kad priešakinėse linijose užsienyje tarnavusieji žinojo apie pavojų, o dabar susidūrė su juo namie.

B.Obama sakė, kad faktai vis gaunami nauji apie išpuolį, kuris anot policijos, atnešė „daugybinių“ aukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.