Svarbaus Šiaurės Korėjos pareigūno dukra pabėgo į Pietų Korėją

Vieno aukšto rangos Šiaurės

Vienoje Pekino aukštojoje mokykloje studijavo Han gegužę išvyko į kitą šalį, o galiausiai atvyko į Pietų Korėją.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Vienoje Pekino aukštojoje mokykloje studijavo Han gegužę išvyko į kitą šalį, o galiausiai atvyko į Pietų Korėją.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-16 12:45, atnaujinta 2018-02-22 04:05

19-metė bėglė, pavarde Han, yra Viešojo saugumo ministerijos pareigūno, atsakingo už policijos operacijas sostinėje Pchenjane, dukra, jai padėjęs žmogaus teisių aktyvistas sakė naujienų agentūrai AFP.

Vienoje Pekino aukštojoje mokykloje studijavo Han gegužę išvyko į kitą šalį, o galiausiai atvyko į Pietų Korėją, nurodė aktyvistas, atsisakęs viešinti savo vardą.

Nuo atvykimo į Seulą Han buvo stebima Pietų Korėjos žvalgybos tarnybų, pridūrė aktyvistas.

Dauguma iš savo tėvynės ištrūkti pasiryžusių šiaurės korėjiečių pirmiausiai iškeliauja į kaimyninę Kiniją, o vėliau mėgina patekti į trečiąsias šalis - dažnai Pietryčių Azijos valstybes, kur siekia gauti leidimą persikelti gyventi į Pietų Korėją.

Jeigu būtų sučiupti ir grąžinti į tėvynę, jiems grėstų griežtos bausmės laisvės atėmimo stovyklose.

Pietų Korėją pasiekusių pabėgėlių artimiesiems, likusiems Šiaurės Korėjoje, taip pat gresia represijos - pradedant pašalinimu iš užimamų pareigų, baigiant įkalinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.