Netikru pistoletu ginkluotas moksleivis apiplėšė banką

Didžiojoje Britanijoje vienas

15-metis įsiveržė į banko „Barclays“ skyrių Anglijos šiaurės vakariniame Liverpulio mieste.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
15-metis įsiveržė į banko „Barclays“ skyrių Anglijos šiaurės vakariniame Liverpulio mieste.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2013, 1:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:05 PM

15-metis, kurio vardas nebuvo atskleistas dėl teisinių priežasčių, įsiveržė į banko „Barclays“ skyrių Anglijos šiaurės vakariniame Liverpulio mieste ir išsinešė 2 000 svarų (8,2 tūkst. litų), sakoma to miesto nepilnamečių teismui pateiktoje informacijoje.

Moksleivio motina kreipėsi į policija, kai po sūnaus lova rado krūvą banknotų pluoštą ir ginklo imitaciją.

Ji verkė, sėdėdama teismo salės gale, kai paauglys, kuris vilkėjo juodą kostiumą ir baltus marškinius, buvo atvestas į kaltinamųjų suolą ir pripažino savo kaltę.

Teisėjas Ianas Lomaxas pareiškė, kad jam susidarė įspūdis, jog paauglys elgėsi, tarsi žaistų kompiuterinį žaidimą.

„Tai labai rimtas reikalas, – teisėjas sakė susirinkusiems teismo salėje. – Tai ginkluotas apiplėšimas, bet ne daugumai žmonių įprasta prasme.“

„Tai keistas, siurrealistiškas atvejis, per kurį jaunuolis elgėsi, tarsi būtų realaus laiko kompiuteriniame veiksmo žaidime“, – pažymėjo I.Lomaxas.

Prokurorė Debra Chan sakė, kad berniukas įžengė į banką, prisidengęs veidą šaliku, išsitraukė ginklą ir pareiškė kasininkams: „Neiškrėskit jokios kvailystės. Aš ką tik išėjau po penkerių metų kalėjime.“

Kasininkai į krepšį įdėjo „banknotų pluošto imitaciją“, kuri turėjo išpurkšti dažus ant pinigų, plėšikui išeinant iš pastato, sakė D.Chan.

„Jis norėjo pinigų, nes pavydėjo kitiems žmonėms, turintiems daiktų, kurių jis norėjo“, – pridūrė prokurorė.

Teismas buvo informuotas, kad berniukas buvo „pavyzdingas moksleivis“ ir kad mokykloje nebuvo žinoma, kad jis blogai elgtųsi.

Advokatė Esther Leach sakė, kad paauglys kilęs iš „labai, labai geros šeimos“ ir kad jam „fantastiškai gerai sekėsi mokykloje“.

Berniukas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl dviejų kaltinimų, susijusių su apiplėšimu, taip pat dėl šaunamojo ginklo imitacijos laikymo, siekiant grasinti smurtu. Jis buvo paleistas už užstatą, nustačius papildomų sąlygų.

Nuosprendį šioje byloje Liverpulio karūnos teismas paskelbs spalio 15-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.