B.Obama bandys taisyti sudėtingą situaciją Amerikoje

Amerikos prezidentas Barackas

Respublikonai šį pasitarimą iš karto įvertino kaip pergalę, nes anksčiau jie kaltino B.Obamą, kad šis atsisako derėtis su jais dėl biudžeto klausimų.<br>AP nuotr.
Respublikonai šį pasitarimą iš karto įvertino kaip pergalę, nes anksčiau jie kaltino B.Obamą, kad šis atsisako derėtis su jais dėl biudžeto klausimų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 2, 2013, 8:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:32 PM

Pokalbyje, kuris prasidės 21 val. 30 min. Grinvičo (pusvalandį po vidurnakčio Lietuvos) laiku, pakviesti dalyvauti Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Johnas Boehneris, Senato mažumos lyderis respublikonas Mitchas McConnellas, Senato demokratų lyderis Harry Reidas ir Atstovų Rūmų mažumos lyderė demokratė Nancy Pelosi, nurodė šaltiniai Baltuosiuose rūmuose ir Kongrese.

B.Obama ragins Atstovų Rūmų narius priimti išlaidų įstatymą, kuris leistų atnaujinti vyriausybės veiklą, be priemonių, kuriomis norima padaryti neveiksnų sveikatos apsaugos įstatymą, kurį demokratai Senate atsisako patvirtinti, sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

Prezidentas dar ragins Kongresą priimti įstatymą dėl vyriausybės 16,7 trilijono dolerių skolos ribų pakėlimo, nes be jo vyriausybei gali pritrūkti lėšų susimokėti sąskaitas iki šio mėnesio vidurio ir dėl to pirmą kartą JAV istorijoje valstybė taptų negalinti vykdyti skolinių įsipareigojimų.

Respublikonai šį pasitarimą iš karto įvertino kaip pergalę, nes anksčiau jie kaltino B.Obamą, kad šis atsisako derėtis su jais dėl biudžeto klausimų, privertusių vyriausybės departamentus užsidaryti ir išleisti nemokamų atostogų šimtus tūkstančių tarnautojų.

„Esame patenkinti, kad prezidentas pagaliau pripažino, kad jo atsisakymas derėtis yra nepateisinamas, – sakė J.Boehnerio atstovas Brendanas Buckas – Nesuprantama, kam reikėtų šio susitikimo, jeigu ne rimtoms deryboms tarp dviejų partijų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.