Amerikos policija ieško prie Kapitolijaus nušautos moters siautėjimo priežasčių

JAV tyrėjai penktadienį

Nušautos moters seserys Valarie ir Amy Carey neranda atsakymo.<br>AP nuotr.
Nušautos moters seserys Valarie ir Amy Carey neranda atsakymo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2013, 9:34 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:39 AM

Burnos higienistė Miriam Carey juodu dviejų sėdynių automobiliu „Infiniti“ iš pradžių rėžėsi į užtvarą prie Baltųjų rūmų, o paskui nurūko Pensilvanijos prospektu; greta jos buvo vienerių metų mergytė.

Po tragiško incidento kūdikis buvo nuvežtas į Vašingtono vaikų ligoninę, o Kapitolijus kurį laiką buvo uždarytas.

Policija, kratydama jos namus Stamfordo mieste Konektikuto valstijoje, rado vaikišką lovelę, žaislų ir buteliukų kūdikiams, bet nerado jokio ginklo ar prieš vyriausybę nuteikiamos medžiagos, rašė laikraštis „Hartford Courant“.

Miriam mama Idella Carey sakė laidai „ABC News“, kad jos duktė anksčiau nesmurtaudavo ir kad jai tikra paslaptis, kodėl jos dukra atsidūrė šalies sostinėje.

„Jai buvo psichozė po gimdymo“ pernai rugpjūtį, sakė mama. „Praėjus keliems mėnesiams po gimdymo ji susirgo. Jai buvo depresija... Ji buvo paguldyta į ligoninę“, – aiškino I.Carey.

Cituodama anoniminius policijos šaltinius, „NBC news“ pranešė, kad M.Carey praeityje turėjo „psichikos problemų“ ir kad tyrėjai „aptiko požymių“, jog ji buvo įsitikinusi, kad prezidentas Barackas Obama persekioja ją.

„Facebook“ tinkle nušautai M.Carey jos draugo sukurtoje paskyroje piktinamasi policijos veiksmais.

„Tikiuosi, kad jos artimieji paduos į teismą Kapitolijaus policijos departamentą“, – parašė viena moteris apie gerai ginkluotas specialiąsias pajėgas, kurios patruliuoja Kapitolijaus komplekso teritorijoje ir aplink ją.

„Kodėl jie neperšovė automobilio padangų? Mirtini veiksmai su vaiku automobilyje? Negaliu šito suprasti.“

Pareigūnai pasakojo, kad gaudynės prasidėjo prie Baltųjų rūmų saugomos teritorijos išorinės ribos, kur įtariamosios automobilis kirto vieną nuleistą užtvarą. Kai vairuotoja neįstengė įveikti antrojo užtvaro, ji apgręžė automobilį, kliudydama vieną uniformuotą Slaptosios tarnybos pareigūną, ir nuvažiavo dideliu greičiu.

Prie Baltųjų rūmų nebuvo šaudoma, tačiau agentai pradėjo gaudynes. Bėglės automobiliui artėjant prie Kapitolijaus, kuriame posėdžiauja JAV Kongresas, jis buvo užspeistas policijos automobilių ir pėsčiųjų ginkluotų pareigūnų.

Šis incidentas yra jau antras JAV sostinėje per mažiau kaip tris savaites. Rugsėjo 16-ąją vienas sutrikusios psichikos vyras įsiveržė į netoliese esantį karinių jūrų pajėgų kompleksą „Navy Yard“ ir nušovė ten 12 žmonių, kol pats buvo nukautas.

Stamforde, esančiame už valandos kelio nuo Niujorko, ketvirtadienį vietinė policija ir FTB agentai apsupo daugiabutį, kuriame gyveno M.Carey, ir per naktį darė kratą, ieškodami įkalčių.

„Federaliniai pareigūnai, esantys dabar Stamforde, atlieka išsamų tyrimą, – anot laikraščio „Advocate“ taip sakė Stanfordo meras Michaelas Pavia. – Stamfordo policija padeda, kai reikia“.

JAV žiniasklaida, remdamasi viešais duomenimis, praneša, kad afroamerikietė M.Carey kelerius metus gyveno netoli savo artimųjų Niujorko didmiesčio Bruklino rajone, kol persikėlė į Stamfordą 2002 metais.

Baigusi koledžą, ji dirbo odontologo asistente firmoje „Advanced Periodontics“ Hamdene, Konektikuto valstijoje.

Apie ją tada pagiriamai rašyta šios firmos tinklalapyje. „Mes džiaugiamės, kad turime Miriam, – rašoma jame. – Ji pasižymi ne tik žavinga priežiūra, bet ir nusimano apie mitybą; todėl mes tikimės, kad ji išmokys mūsų pacientus rūpintis savo dieta ir optimaliai palaikyti burnos higieną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.