Stabdo prostitutes, kenčia vairuotojai

Kovojant su viena problema negalima pamiršti kitos. Tokią tiesą Lenkijos Ščecino miesto vadovams, paskelbusiems karą pakelių prostitutėms, priminė įpykę vairuotojai ir internautai.

Lenkai susirūpino, kad prostitutes vaikantys policininkai pamiršta kitas kur kas svarbesnes savo pareigas.
Lenkai susirūpino, kad prostitutes vaikantys policininkai pamiršta kitas kur kas svarbesnes savo pareigas.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Oct 4, 2013, 8:26 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:28 PM

Vokietijos pasienyje esančio Ščecino vadovai nusprendė, kad pakelėse stovinčios ir turistus viliojančios prostitutės daro gėdą miestui. Tad prie kiekvienos moters nutarta pastatyti po kelių policininką.

Policijos automobilių kaimynystė tikrai atbaidė prostitučių klientus, tačiau akciją „Švarūs keliai” miesto merijai ir žiniasklaidai ėmė skųsti vairuotojai, rašo „Lietuvos rytas".

Valdžia užsiima populizmu?

Paaiškėjo, kad kelių inspektoriai, sergėdami pakelių plaštakes, apleido savo tiesiogines pareigas – nelaimingų įvykių dalyviai policininkų priversti laukti po kelias valandas.

Kadangi pareigūnai privalo stebėti prostitutes ir jų klientus, mieste nebėra kam reguliuoti eismo, jei sugenda šviesoforai.

Tokį kovos su prostitucija būdą pasmerkė žinių radijo „TOK FM” ekspertai, manantys, kad kvaila taip švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus.

Specialistų nuomone, miesto vadovų sprendimas yra tik populistinis veiklos rodymas.

Jie siūlo kuo greičiau grąžinti kelių inspektorius į tikrąsias jų darbo vietas. Juolab kad prostitucija Lenkijoje užsiimti nėra draudžiama, o bausti galima tik sutenerius.

Teisės specialistų nuomone, Ščecino valdžia, nesugebanti įveikti sutenerių mafijos, tiesiog nukreipė pyktį į prostitutes, daugelis jų į šalį yra atvykusios iš Rumunijos, Bulgarijos arba Ukrainos.

Plaštakių nevengia ir policija

Prostitutes užstojo ir internautai, priminę, kad išsikviesti policininkų tramdyti naktinių triukšmadarių ar futbolo chuliganų tapo beveik neįmanoma.

Virtualūs kritikai šaiposi, esą policininkai turbūt patys veržiasi stebėti apsinuoginusių prostitučių – esą pareigūnai viliasi, kad moterys juos bandys papirkti nemokamomis paslaugomis.

Žiniasklaida šia proga priminė, kad policininkai Lenkijoje jau ne sykį sulaukė įtarimų dėl talkinimo suteneriams. Pasitaikė ir pareigūnų, kurie naudojosi pakelių prostitučių paslaugomis.

Šią vasarą kilo skandalas dėl įtarimų, kad linksmintis pas pakelių prostitutes tarnybiniu automobiliu važinėjo Opolės policijos komendantas, generolas Leszekas Marzecas.

Paaiškėjus, kad šeimą turintis generolas priekabiavo ir prie vienos ištekėjusios pavaldinės, L.Marzecas buvo skubiai atleistas iš pareigų.

Netrukus po šio skandalo kilo kitas, kai buvo paviešintos nuotraukos, kuriose prostitutės miške įsiamžino pasipuošusios „aptarnautų” policininkų kepurėmis bei švarkais.

Ne mažesnį smūgį teisėsaugininkų autoritetui sudavė Vyškuvo kelių inspektorius Tomaszas L. Prokuratūra pareigūnui iškėlė bylą už tai, kad jis uždėjo antrankius vienai jo įgeidžių tenkinti nepanorusiai prostitutei ir ją išprievartavo tarnybiniame automobilyje, kuriuo turėjo gaudyti eismo pažeidėjus.

Atsakas – šmaikštūs plakatai

Pajutusios visuomenės palaikymą Ščecino prostitutės įsidrąsino ir iškabino ant medžių plakatą „Dėkojame policijos komendantui už apsaugą – merginos”.

Plakatą moterys papuošė pririštais vibratoriais, sukeldamos internautų pagyras ir miesto vadovų pyktį.

Merijos nurodymu inspektoriai plakatą nuplėšė ir nuvežė į policiją – kaip daiktinį sutenerių mafijos egzistavimo įrodymą.

Kuo šis konfliktas baigsis, nežinia. Tačiau kol kas Ščecino gyventojus labiausiai erzina ne pakelių prostitučių vilionės, o miestą pamiršę policininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.