Bausmę atliekančios „Pussy Riot“ narės gali anksčiau išeiti į laisvę

Dvi rusų pankroko grupės

Trys grupės „Pussy Riot“ narės – N.Tolokonikova, M.Aliochina (nuotr.) ir Jekaterina Samucevič - nuteistos pernai.<br>AP nuotr.
Trys grupės „Pussy Riot“ narės – N.Tolokonikova, M.Aliochina (nuotr.) ir Jekaterina Samucevič - nuteistos pernai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

WENN, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:34 AM

Rusijos prezidentinė žmogaus teisių taryba priėmė amnestijos projektą, siūlantį paleisti visus kalinius, nuteistus už nesmurtinius nusikaltimus.

Jeigu šiam projektui bus uždegta žalia šviesa, jis atvers kelią Nadeždos Tolokonikovos ir Marijos Aliochinos, kurios atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmę už chuliganizmą, išėjimui į laisvę.

Tarybos narys Kirilas Kabanovas paaiškino, kad amnestija būtų skirta Rusijos konstitucijos 20-osioms metinėms paminėti. Antradienį projektas turėtų būti pateiktas tvirtinti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Trys grupės „Pussy Riot“ narės – N.Tolokonikova, M.Aliochina ir Jekaterina Samucevič – pernai buvo nuteistos dėl 2012 metų vasarį surengtos „pankų maldos“ Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje, per kurią kritikavo V.Putiną ir su juo glaudžius ryšius palaikančią Rusijos Ortodoksų Bažnyčią.

Pernai spalį J.Samucevič bausmė buvo sušvelninta, o N.Tolokonikova ir M.Aliochina turėjo likti už grotų iki kitų metų kovo mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.