A.Navalnui teismas skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę

Rusijos

A.Navalnas teismo posėdyje atrodė nė kiek neabejojantis savo teisumu.<br>„Reuters“ nuotr.
A.Navalnas teismo posėdyje atrodė nė kiek neabejojantis savo teisumu.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:17 AM

Šiaurinio Kirovo regiono teismas, išnagrinėjęs A.Navalno apeliaciją, paliko galioti jo kaltę pripažįstančią nutartį, tačiau bausmę pakeitė lygtine.

Komentuodamas šį sprendimą, opozicijos aktyvistas, kuris neseniai siekė Maskvos mero posto, žadėjo nesitraukti iš politikos.

„Nei aš, nei mano kolegos nenutrauksime savo politinės kovos – mes ją tęsime, – A.Navalnas sakė žurnalistams. – Pirmiausiai mūsų pastangas turi būtų nukreiptos spausti valdžią, kad į į laisvę išeitų žmonės, kurie yra (laikomi) daug blogesnėmis sąlygomis negu aš. Mes bent jau pademonstravome, kad galima spausti valdžią, jog neteisingas nuosprendis būtų bent pakeistas lygtiniu.“

Charizmatiškasis 37 metų teisininkas per praėjusį mėnesį įvykusius Maskvos mero rinkimus surinko 27 proc. balsų – netikėtai daug – ir liko antroje vietoje po Kremlių remiančio dabartinio mero Sergejaus Sobjanino.

Rusijos šiaurėje esančio Kirovo regiono teismas trečiadienį 6 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku pradėjo nagrinėti jo apeliaciją prieš penkerių metų kalėjimo bausmę ginčijamoje sukčiavimo byloje.

Teismas gali skirti trumpesnę ar net lygtinę bausmę, tačiau ir tokiu atveju A.Navalnas, kuris atvirai deklaruoja prezidentines ambicijas, negalėtų prognozuojamoje ateityje siekti valstybės postų.

Blogiausiu atveju šis dviejų vaikų tėvas ateinančius penkerius metus praleistų dirbdamas juodus darbus vienoje atokių Rusijos pataisos kolonijų.

Liepos mėnesį Kirovo Lenino rajono teismas pripažino A.Navalną ir jo partnerį verslininką Piotrą Oficerovą kaltais dėl grobstymo ir skyrė jiems penkerių metų kalėjimo bausmes. Byla yra susijusi su vienu 2009 metų medienos kontraktu.

Tada sargybiniai uždėjo vyrams antrankius ir užrakino juos tardymo izoliatoriuje, bet Kirovo regiono teismas kitą dieną netikėtai nurodė juos paleisti iki bus išnagrinėta jų apeliacija. Dėl tokios beprecedentės nuolaidos A.Navalnas galėjo dalyvauti sostinės mero rinkimuose.

Šioje byloje buvo daug dramatiškų posūkių. Apeliacijos nagrinėjimas iš pradžių buvo paskirtas praėjusią savaitę, bet paskutinę minutę buvo atidėtas, kad A.Navalnas galėtų dalyvauti kitame teismo posėdyje Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.