Kalinama „Pussy Riot“ narė atnaujino bado streiką

Rusijoje kalinama

N.Tolokonikovai už chuliganizmą skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.<br>AP nuotr.
N.Tolokonikovai už chuliganizmą skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-18 12:36, atnaujinta 2018-02-21 01:34

Jis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad ketvirtadienį N.Tolokonikova buvo grąžinta iš gydymo įstaigos, į kurią pakliuvo pablogėjus sveikatai dėl ankstesnio bado streiko, į 14-ąją pataisos koloniją Mordovijos regione, kurioje ji buvo laikoma anksčiau.

„Netikėtas naktinis Tolokonikovos perkėlimas į koloniją įvyko pažeidžiant anksčiau paskelbtus Rusijos FSIN (Federalinės bausmių atlikimo tarnybos) centrinio aparato pažadus palikti Nadeždą gydykloje arba perkelti ją į kitą regioną, – sakė P.Verzilovas. – Šiuo metu Nadežda yra 14-osios pataisos kolonijos medicinos skyriuje ir dėl šio perkėlimo, vykdydama anksčiau paskelbtą pažadą, atnaujina bado streiką.“

Pasak jo, Rusijos tiriamasis komitetas patvirtino N.Tolokonikovos advokatams, kad ji buvo grąžinta į tą pačią koloniją.

Anksčiau penktadienį FSIN Mordovijos padalinio atstovė Marina Chanijeve sakė „Interfax“, kad „Pussy Riot“ narė buvo grąžinta į koloniją, pagerėjus jos sveikatos būklei.

N.Tolikonikova rugsėjo 23 dieną paskelbė bado streiką, kuri protestuodama prieš „grasinimus nužudyti“ ir „vergiškas darbo sąlygas“. Į ligoninę ji buvo perkelta rugsėjo 30-ąją, o spalio 1-ąją bado streiką nutraukė, žadėdama vėl atsisakyti maisto, jeigu nebus įvykdyti jos reikalavimai, įskaitant dėl perkėlimo į kitą koloniją.

Vienam Valstybės Dūmos nariui pasiųstame laiške N.Tolokonikova teigė bado streiką ne nutraukusi, o tik sustabdžiusi, smarkiai pablogėjus sveikatos būklei ir prasidėjus komplikacijoms.

Trys grupės „Pussy Riot“ narės – N.Tolokonikova, M.Aliochina ir Jekaterina Samucevič – pernai buvo nuteistos dėl 2012 metų vasarį surengtos „pankų maldos“ Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje, per kurią kritikavo V.Putiną ir su juo glaudžius ryšius palaikančią Rusijos Ortodoksų Bažnyčią.

Pernai spalį J.Samucevič bausmė buvo sušvelninta, o N.Tolokonikova ir M.Aliochina turėjo likti už grotų iki kitų metų kovo mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.