Kenijos viešbutyje - lietuvio kūnas ir 22 kilogramai heroino

Kenijos viešbutyje „Mombasa“ ketvirtadienio popietę mirė lietuvis. Įtariama, kad vaikinas buvo narkotikų prekeivis, o jo gyvybė užgeso nuo per didelės dozės narkotikų. Narkotikų kurjeriais tapę lietuviai gabeno apie 2,5 mln. litų vertės narkotikų siuntinį.

Vaikinas iš Lietuvos mirė viešbutyje, jo draugas buvo nugabentas į ligoninę.<br>Viešbučio nuotr.
Vaikinas iš Lietuvos mirė viešbutyje, jo draugas buvo nugabentas į ligoninę.<br>Viešbučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2013, 2:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:25 AM

The-star.co.ke rašo, kad nuo narkotikų perdozavimo mirė 22 metų lietuvis Gytis Kudirka viešbutyje buvo su kitu lietuvaičiu ir mergina iš Kenijos. Kompanija linksminosi ir vartojo narkotikus.

Vienas vaikinas iš Lietuvos mirė viešbutyje, jo draugas buvo nugabentas į ligoninę. Jų lagaminuose rasti 22 kilogramai heroino.

Kitų šaltinių teigimu, lietuviai turistai su dar viena moterimi iš Kenijos vežė apie 25 kilogramus heroino. Tai skelbia naujienų portalas „Daily Nation“.

Pranešimą apie du lietuvius, kurie be sąmonės guli vienuose Kenijos svečių namuose, Kenijos pareigūnai gavo trečiadienio naktį.

„Daily Nation“ praneša, kad neišgyveno kitas lietuvis – Ričardas Riekumas. Policijos pareigūnas Robertas Kituras žiniasklaidai teigė, kad lietuviai į gimtąją šalį turėjo grįžti ketvirtadienį. Kol kas aiškinamasi, iš kur jie gavo tiek narkotikų ir kur juos ketino gabenti ar realizuoti.

Pasak policijos pareigūno R.Kituro, šie du lietuviai iki šiol Kenijoje nebuvo apsilankę.

Į Keniją lietuvaičiai atvyko spalio 4 d. Jie turėjo turistines vizas.

Kaina juodojoje rinkoje - įspūdinga

Manoma, kad šie narkotikai buvo skirti Šiaurės Amerikos arba Europos rinkai. Lietuvos nusikaltimų susijusių su narkotikais tyrėjai iš karto akcentavo, kad paskirties šalis tikrai nebuvo Kenija ar kitos Afrikos šalys. Tai – tranzito šalis. Juodojoje Lietuvos rinkoje, vieno kilogramo heroino kaina svyruoja nuo 100 iki 120 tūkst. litų.

„Kenija nėra populiari tranzito šalis, nors Afrikos regionas kuo toliau, tuo dažniau yra panaudojamas narkotikų pergabenimui“, – sakė Lietuvos narkotikų skyriaus tyrėjai.

Anot tyrėjų, lietuvių, kurie dirbtų narkotikų kurjeriais pastaraisiais metais buvo sumažėję.

„Afrikos šalys pasirenkamos dar ir dėl, kad ten yra silpnesnė teisėsaugos institucijų kontrolė. Greičiausiai narkotikai buvo atvežti iš pagrindinės heroino kilmės šalies – Afganistano“, – sakė pareigūnai.

Jų teigimu, daugiau nei dvidešimt kilogramų heroino – didelis kiekis. „Žinoma, kartais randama ir šimtai kilogramų, tačiau taip, tai yra didelis kiekis. Lietuvoje vieno kilogramo kaina juodojoje rinkoje yra apie 120 tūkst. litų“, – teigė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.