Lietuva džiaugiasi, o Saudo Arabija atsisako narystės JT Saugumo Taryboje

Saudo Arabija penktadienį pranešė, kad atsisako galimybės priklausyti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai dėl "dvigubų standartų", kurie trukdo tarptautinei institucijai nutraukti konfliktus ir karus, skelbia "Reuters".

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-18 13:48, atnaujinta 2018-02-21 01:29

"Karalystė mato, kad metodai ir veikimo mechanizmas bei dvigubi standartai Saugumo Taryboje neleidžia jai tinkamai prisiimti savo atsakomybės dėl taikos pasaulyje", - skelbia Saudo Arabijos užsienio reikalų ministerija.

Saudo Arabija teigia, kad negali priklausyti Saugumo Tarybai, kol nebus įvykdytos reformos, bet konkrečiai neįvardijo, kokių nori reformų.

Saugumo Taryboje iškilo nesutarimų dėl Sirijos pilietinio karo. Vakarų šalys norėjo imtis griežtesnių sankcijų prieš prezidentą Basharą al-Assadą, o Rusija tokias rezoliucijas vetavo. Saudo Arabija Sirijos konflikte rėmė sukilėlius.

JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija, Rusija ir Kinija yra nuolatinės Saugumo Tarybos narės. Iš viso Saugumo Tarybą sudaro 15 šalių. Saudo Arabija į Saugumo Tarybą spalio 17 dieną buvo išrinkta kartu su Lietuva ir dar trimis valstybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.