Italai dėl nužudyto vaikino kaltina ne lietuvius, o britus

Lietuvių ir kitų tautybių imigrantų gauja žiauriai nužudė Didžiojoje Britanijoje ką tik pradėjusį dirbti italą. Devyniolikametis Joele Leotta buvo įsidarbinęs padavėju italų restorane „Vesuvius“ Meidstoune, Kento grafystėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:05 PM

Vaikiną restoranas aprūpino ir būstu – jis gyveno bute virš restorano. Ten jį ir užpuolė sužvėrėjusi devynių asmenų gauja, kaltindama, kad jis atima iš jų darbą. Nibiono miestelis, esantis netoli Milano, kur gimė Joele, sukrėstas. Vaikino tėvas Ivanas Leotta pasakojo, kad nuvykęs į Angliją sūnus jautėsi „labai laimingas“, rašo ibtimes.co.uk.

Pasak tėvo, šeima negalėjo net įsivaizduoti, kad jam taip gali nutikti.

Sukrėsta ir visa Italija. „Facebook“ atsirado keletas puslapių, skirtų nužudyto italo atminimui. Juose ir nemažai įžeidimų britų adresu.

Italai dėl J.Leottos nužudymo renka parašus po internetine peticija.

I.Leotta pasakojo, kad jo sūnus į Angliją atvyko spalio 14 d., ir jau kitą dieną pradėjo dirbti restorane „Vesuvius“ Meidstoune, kur ir gyveno. Kartu buvo užpultas ir dar vienas vaikinas.

„Pažįstu ir tą kitą vaikiną, kuris buvo užpultas, bandžiau su juo kalbėtis, kai atvykau į Angliją, bet jis dar neatsigavęs nuo šoko ir blogai jaučiasi“, - sakė užmušto italo tėvas.

Pasak jo, sūnus nebuvo iš tų, kurie ieško problemų. Be to, jis ką tik atvyko, tad netgi neturėjo laiko susirasti priešų.

Nėra aišku, dėl ko kilo konfliktas tarp italų ir rytų europiečių, kurie, kaip manoma, gyveno bute virš jų.

Likus keletui dienų iki mirties, vaikinas savo „Facebook“ paskyroje gyvenimą Didžiojoje Britanijoje vadino tobulu.

„Esu Anglijoje. Bandau įsikurti. Radau darbą italų restarone su neapolietiškomis šaknimis ir dabar mokausi būti padavėju. Susipažįstu su italais, kurie dirba su manim. Išties viskas yra tobula“, - rašė jis.

Kento policija dėl nužudymo suėmė devynis vyrus, tarp jų keturis lietuvius - 26-erių Aleksandrą Žuravliovą, 30-metį Tomą Geležinį, 23 metų Saulių Tamoliūną ir 21-erių Liną Židonį. Gaujoje buvo ir vienas britas. Pastarasis, kartu su dar vienu įtariamuoju, paleistas už užstatą.

Užpuolikai šaukė, kad italai atima jų darbus, tačiau policija italo užpuolimo nelaiko rasistiniu. Policijos atstovas paneigė, kad tai buvo susiję su įsidarbinimo galimybėmis. „Nemanome, kad šis incidentas susijęs su ginčais dėl darbo“, - sakė jis.

Kaip rašo kentonline.co.uk, lietuviams pateikti kaltinimai ne tik dėl nužudymo, bet ir dėl kito italo sumušimo. Tai J.Leottos draugas Alex Galbiati. Jis šiuo metu ligoninėje, bet tikimasi, kad pasveiks.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.