Libijoje užpultas banko mikroautobusas, pagrobta 54 mln. dolerių

Libijoje pirmadienį užpuolus

Saugoti mikroautobuso buvo skirta tik viena transporto priemonė ir apsaugininkai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Saugoti mikroautobuso buvo skirta tik viena transporto priemonė ir apsaugininkai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:40 PM

Oficialioji naujienų agentūra LANA pranešė, kad „10 gerai ginkluotų vyrų“ paspruko su tais pinigais, kurie buvo skirti Libijos centrinio banko padaliniui šalies centriniame regione esančiame Sirto mieste ir kurie buvo atskraidinti iš Tripolio.

Remdamasi šaltiniu tame banko padalinyje, LANA pranešė, kad užpuolikai pagrobė „53 mln. Libijos dinarų (42 mln. dolerių)“ ir dar 12 mln. dolerių doleriais ir eurais.

Mikroautobusas buvo užpultas kelyje tarp Sirto oro uosto ir paties miesto, esančio 500 km į rytus nuo Tripolio, sakoma pranešime, kuriame nenurodoma, ar buvo kokių nors aukų.

Saugoti mikroautobuso buvo skirta tik viena transporto priemonė ir apsaugininkai „nesugebėjo pasipriešinti 10-čiai užpuolikų“.

LANA citavo vieną Sirto pareigūną, sakiusį, kad per apiplėšimą panaudoti automobiliai buvo identifikuoti ir kad policija ieško kaltininkų.

Miesto valdžios pareigūnas, su kuriuo susisiekė AFP, sakė, kad neturi daugiau detalių apie pirmadienio apiplėšimą, bet nurodė, kad liepą buvo apiplėšti du Sirto bankai ir kad plėšikai pabėgo su 500 tūkst. Libijos dinarų (400 tūkst. dolerių).

M.Gadaffi 2011 metais prasidėjus sukilimui paleido dešimtis tūkstančių nuteistų nusikaltėlių, kurių daugelis susibūrė į galingas gaujas, pasinaudojusias ginklų antplūdžiu iš nuversto diktatoriaus išplėšto arsenalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.