Šokiruojančiame įraše – narkomanės prisikėlimas iš numirusių

Šokiruojantis vaizdo įrašas atskleidžia neįtikėtiną akimirką – moteris prikeliama iš numirusių. Nuo heroino priklausoma amerikietė, vardu Liz, miršta nuo perdozavimo. Tačiau gelbėtojams pavyksta sugrąžinti ją į gyvenimą, suleidus vaisto, pavadinimu „Naloxone“. Šis naujas vaistas, dar žinomas pavadinimu „Narcan“, padeda sustabdyti narkotikų perdozavimo poveikį. Siekiama, kad šituo vaistu būtų aprūpinti policijos pareigūnai ir galėtų operatyviai suteikti pagalbą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:36 PM

Vaizdo įraše matyti 29 metų moteris, vardu Liz, narkotikus vartojanti nuo 11 metų, mirštanti nuo heroino perdozavimo.

„Ji visiškai nereagavo į aplinką, mes pastebėjome, kad mėlsta lūpos, trūksta deguonies. Jos kvėpavimas tapo visai silpnas“, - sakė Adamas Wigglesworthas, kuris aptiko mirštančią moterį. Tai buvo rugpjūčio mėnesį.

Jam padėjo Louise Vincent – programos, teikiančios narkomanams švarias adatas ir kitą pagalbą, savanorė iš Grinsboro, Šiaurės Karolinos valstijos.

Jie dviese bandė atgaivinti Liz, darydami dirbtinį kvėpavimą, bet tai nepadėjo, tad jie jai suleido „Naloxene“. Moteris vis vien neprabudo, ir jie suleido dar vieną dozę. Ir įvyko stebuklas.

Moteris pradejo reaguoti, ir gelbėtojams pavyko ją pasodinti. Vaizdo įrašo autentiškumą CNN žurnalistams patvirtino medikai, kurie paaiškino, kaip veikia narkomanę iš numirusių prikėlęs vaistas.

Už tai, kad liko gyva, Liz turi būti dėkinga savo gelbėtojams, kurie jai laiku suleido heroino poveikį stabdančio vaisto.

„Negaliu patikėti, kad kažkas manimi taip rūpinosi ar mane taip mylėjo, kad sugrąžino mane atgal“, - sako Liz. Netrukus ji užsirašė į reabilitacijos centrą.

Vaistas toks efektyvus, jog iniciatoriai siekia juo aprūpinti ne tik greitosios pagalbos medikus, bet ir gelbėtojų tarnybas, kad galėtų nedelsiant suteikti pagalbą, jeigu atvyktų pas perdozavusį pacientą greičiau už medikus.

Spalio mėnesį JAV Ohajo valstijos Loreino grafystės policija buvo aprūpinta „Narcan“ rinkiniais. Vaistas jau padėjo pareigūnams išgelbėti gyvybes.

Spalio 29 d. policininkas išgelbėjo perdozavusios 21 metų moters gyvybę. „Gerai yra turėti galimybę daryti ką nors kito, nei tiktai čiuopti pulsą ir raminti save, kad tuoj atvyks greitoji pagalba“, - sakė gyvybę išgelbėjęs pareigūnas.

Penktadienį išgelbėta moteris klinikoje pradėjo detoksikacijos kursą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.