Havajai - dar viena valstija, legalizavusi gėjų santuokas

Havajai

Kol kas gėjų santuokos leidžiamos 14-oje valstijų ir federalinėje sostinės apygardoje.<br>AP nuotr.
Kol kas gėjų santuokos leidžiamos 14-oje valstijų ir federalinėje sostinės apygardoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-11-13 12:49, atnaujinta 2018-02-20 09:59

Havajų Senatas pritarė įstatymo projektui, kuriuo užtikrinama santuokų lygybė homoseksualiems asmenims ir kurį dabar turėtų pasirašyti gubernatorius Neilas Abercrombie.

„Noriu pasveikinti Havajų valstijos įstatymų leidžiamąją instituciją priėmus įstatymą, paremiantį santuokų lygybę“, - sakė Havajuose gimęs prezidentas Barackas Obama, kurio pareiškimą paskelbė Baltieji rūmai.

„Su šiandienos balsavimu Havajai prisideda prie didėjančio valstijų būrio, kuris pripažįsta, kad su mūsų broliais ir seserimis gėjais ir lesbietėmis pagal įstatymą turėtų būti elgiamasi teisingai ir lygiai“, - sakoma pareiškime.

N.Abercrombie spalio mėnesį sušaukė specialią sesiją minimam įstatymo projektui priimti.

Prieš jai prasidedant generalinis prokuroras Davidas Louisas sakė, kad Havajai leidimus tuoktis tos pačios lyties asmenų poroms galėtų pradėti išduoti lapkričio 18-ąją.

Praėjusią savaitę Ilinojaus įstatymų leidėjai balsavo už gėjų santuokų legalizavimą. Tai buvo 15-asis tai padaręs valstijų parlamentas, bet manoma, kad šis Ilinojaus įstatymas įsigalios tik kitų metų birželį.

Kol kas gėjų santuokos leidžiamos 14-oje valstijų ir federalinėje sostinės apygardoje. Su Ilinojumi ir Havajais tokias santuokas leis kone trečdalis iš 50 Amerikos valstijų.

Birželio mėnesį JAV Aukščiausiasis Teismas atmetė Santuokos apsaugos aktą, kuriame santuoka buvo apibrėžta kaip vieno vyro ir vienos moters sąjunga. Tuo federalinei vyriausybei buvo leista pripažinti tos pačios lyties asmenų poras visais federaliniais klausimais, pavyzdžiui, bendrų pensijų lengvatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.