Australijoje ryklys mirtinai sudraskė banglentininką

Vakarų Australijoje ryklys

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:55 AM

Šeštadienio rytą policija buvo iškviesta į Lefthanderso paplūdimį netoli Greistauno miestelio, esančio už maždaug 270 kilometrų į pietus nuo Perto, kai toje banglentininkų pamėgtoje vietoje buvo paskelbtas pavojus.

Pasak pareigūnų, ryklys tikriausiai susidūrė su kitu banglentininku prieš užpuldamas ir mirtinai sužalodamas 35 metų vyrą.

„Kaip suprantame, ryklys atsimušė nuo kito banglentininko lentos, prieš užpuldamas kitą“, – sakė Margaret Riverio policijos skyriaus seržantą pavaduojantis Normas Giocasas (Normas Džokasas).

Kaip praneša žiniasklaida, sužalotą vyrą į krantą ištempė kitas banglentininkas, užkėlęs jį ant savo lentos. Pasak incidento liudininkų, nelaimingasis buvo siaubingai sužalotas.

„Nubėgau į paplūdimį ir iškviečiau policiją“, – banglentininkas Ryanas Scanlonas, kuris tragedijos akimirką ruošėsi šokti į vandenį, pasakojo naujienų portalui „Perth Now“.

„Pamačiau jį išneštą į krantą. Jam trūko kairės rankos ir gabalo mėsos dešinėje kojoje“, – pridūrė jis.

Žvejybos departamentas ir Ogastos-Margaret Riverio grafystės administracija po šio incidento uždarė vietos paplūdimius, tarp jų pagrindinį Greistauno paplūdimį.

Kaip pranešama, Žvejybos departamentas paskelbė perspėjimą, leidžiantį „surasti ir nužudyti“ žmogėdrą.

Rykliai yra įprasti Australijos vandenyse, tačiau mirtinų atakų pasitaiko retai: iš vidutiniškai 15 per metus užfiksuojamų susidūrimų mirtinas paprastai būna tik vienas.

Praėjusį mėnesį ryklus sužalojo vieną nardytoją profesionalą, kuris plaukiojo atokioje vietoje Vakarų Australijoje.

Paskutinis žmogaus gyvybės pareikalavęs incidentas įvyko pernai liepą, kai ryklys perkando banglentininką pusiau prie Vakarų Australijos krantų, vainikuodamas precedento neturinčią penkių mirtinų atakų virtinę, išprovokavusią raginimus reguliuoti jūrų grobuonių populiaciją.

Vietos mokslininkai Vakarų Australijos krantus laiko vieta, kur įvyksta daugiausiai pasaulyje mirtinų ryklių atakų. iame regione buvo pradėta ryklių žymėjimo ir sekimo programa, siekiant sumažinti pavojingų susidūrimų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.