Išgąsdinti latviai ieško pavojingų parduotuvių

Po „Maxima“ griūties Rygoje, latviai nepatikliai ėmė žiūrėti ir į kitus prekybos centrus. Savaitgalį po socialinius tinklus pradėta platinti nuotrauka, kurioje matomos įtrūkusios lubos kitame Rygos prekybos centre, kuriame veikia „Prisma“ parduotuvė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:20 AM

Po „Maxima“ tragedijos latviai skelbia pastebėję, kad prekybos centro „Domina“ Rygoje lubų sijos yra pavojingai įtrūkę. Minėtame centre veikia maisto prekių parduotuvė „Prisma“.

Latvijoje vis garsiau kalbama apie prastą statybų kokybę. Žmones iš sugriuvusio prekybos nuolaužų traukę gelbėtojai žurnalistams pasakojo, kad sugriuvusios „Maxima“ pastato konstrukcijos buvo neįprastai trapios.

„Nesu ekspertas. Tačiau mane, kaip gelbėtoją, nustebino parduotuvės perdangų trapumas. Jas buvo galima laužyti plaktukais, domkratais. Tuo tarpu per treniruotes su betoninėmis konstrukcijomis tvarkytis būdavo kur kas sunkiau“, - pasakojo gelbėtojas, rašo „Latvijas Avize“.

Prabilo ir paprasti „Maxima“ darbuotojai. Tiesa, bijodami jie savo prisiminimais dalijasi neminėdami pavardžių.

Sugriuvusio parduotuvės darbuotojai pasakoja, kad pastatas, kuriame buvo įsikūrusi „Maxima“, buvo pastatytas nekokybiškai. Parduotuvėje signalizacija esą įsijungdavo dažnokai, tačiau į tai paprastai nebūdavo reaguojama.

Taip pat teigiama, jog po praėjusios žiemos statybininkai prakalbo apie būtinybę stiprinti pastato pamatus. Problemų buvo ir dėl stogo.

„Visas sandėlis buvo užtvindytas, darbuotojų patalpos – taip pat. Sandėlyje lubos laikėsi ant atramų, tačiau vėliau jas nuėmė ir paaiškino, kad galima apsieiti ir be jų“, - darbuotojų pasakojimus atspausdino „Diena“.

Kai rudenį ant pastato stogo ėmė statyti vaikų žaidimo aikštelę ir vežti juodžemį, žmonės pradėjo liūdnai juokauti, kad juos ruošia gyvenimui karste.

Taip pat pasakojama, kad praėjusį ketvirtadienį prieš pat parduotuvės griūtį, kai sukaukė signalizacija, žmonės nebuvo išleidžiami į lauką, kol nesusimokės už prekes. Darbą tęsti turėjo ir parduotuvės personalas.

„Maxima Latvija“ vadovai aiškina, kad taip nutarta pasielgti, nes apsauga neaptiko jokio gaisro židinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.