Skandalinga byla: savo dukrą ir tarną nužudę sutuoktiniai sulaukė bausmės

Indijoje teisėjas

Ši byla prikaustė visos šalies dėmesį ir suskaldė visuomenę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Ši byla prikaustė visos šalies dėmesį ir suskaldė visuomenę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:14 AM

„Jie buvo pripažinti kaltais dėl žmogžudystės. Jie pripažinti kaltais dėl įrodymų sunaikinimo“, - žurnalistams sakė Manojas Kumaras Rai, kuris dalyvavo teismo posėdyje.

Rajeshas ir Nupur Talwarai buvo apkaltinti 14 metų Aarushi ir tarno nepaliečio Hemrajo Banjade nužudymu 2008 metais „chirurgiškai tiksliai“ perpjaunant jiems gerkles jų namuose Delio pasiturinčiųjų priemiestyje.

Pora pratrūko verkti, kai teisėjas Shyamas Lalas perskaitė verdiktą sausakimšoje teismo salėje Gaziabade – mieste visai netoli sostinės.

„Mes labai nusivylę, įskaudinti ir kenčiame dėl to, kad buvome nuteisti už nusikaltimą, kurio neįvykdėme. Atsisakome jaustis pralaimėję ir toliau kovosime už teisingumą“, - sakoma Talwarų pareiškime, kuris buvo perduotas lauke laukusiems žurnalistams.

Porai gresia kalėjimas iki gyvos galvos ar, galbūt, mirtis. Teisėjas bausmes turi paskelbti antradienį.

Tyrėjai teigia, kad Aarushi buvo nužudyta įtūžio akimirką, kai tėvai rado ją su 45 metų tarnu „smerktinoje“ situacijoje, o patys sutuoktiniai tvirtina, kad tapo policijos nekompetencijos ir žiniasklaidos raganų medžioklės aukomis.

Ši byla prikaustė visos šalies dėmesį ir suskaldė visuomenę.

Kaltintojai pripažino, kad nėra teismo ekspertizės ar daiktinių įrodymų prieš sutuoktinius ir kad kaltinimai yra grindžiami „paskutinių mačiusiųjų teorija“, kuri teigia, kad aukos paskutinį kartą buvo matytos su kaltinamaisiais.

Aarushi buvo rasta negyva savo lovoje, vieną 2008 metų gegužės rytą. Policija iš pradžių kaltino dingusį tarną Hemrają, bet kitą dieną rado jo palaikus ant stogo.

Jo gerklė taip pat buvo perpjauta, be to, jo galvoje buvo kita žaizda.

Po nevykusio tyrimo, kurio metu tyrėjai daugiau kaip 24 val. nerado antro lavono ir nebuvo aptvėrę nusikaltimo vietos, tad joje lankėsi daugybė giminaičių ir kaimynų, policija 2010 metais buvo priversta nutraukti bylą dėl įrodymų trūkumo.

Tada Talwarai pareiškė norintys, jog žudikai būtų surasti ir parašė peticiją teismui, kad byla būtų atnaujinta, bet patys buvo apkaltinti šiomis žmogžudystėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.