Prancūzija uždarė dar vieną romų stovyklą Paryžiaus priemiestyje

Pasak pareigūnų, iškeldinimas įvyko „be incidentų“.

Ši romų stovykla nelegaliai buvo įsikūrusi Prancūzijos valstybinei geležinkelių kompanijai „SNCF“ priklausančioje žemėje.<br>AP nuotr.
Ši romų stovykla nelegaliai buvo įsikūrusi Prancūzijos valstybinei geležinkelių kompanijai „SNCF“ priklausančioje žemėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:53 AM

Pastaruoju metu Prancūzija vykdo prieštaringai vertinamą romų iškeldinimo iš didžiųjų miestų priemiesčių politiką, apmoka jų sugrįžimą į šalį, iš kurios jie atvyko – dažniausiai į Rumuniją ir Bulgariją.

Šiauriniame Paryžiaus pakraštyje į Sent Uene esančią stovyklą ankstų trečiadienio rytą buvo atsiųsta maždaug 300 policijos pareigūnų.

Dauguma stovyklos gyventojų, kuriems apie iškeldinimą buvo pranešta iš anksto, jau buvo iš jos išsikėlę. Tačiau iš medinių lūšnų teko iškraustyti dar maždaug 250 romų, iš jų maždaug 70 buvo vaikai.

Pasak pareigūnų, iškeldinimas įvyko „be incidentų“.

„Nežinau, kur aš eisiu, – sakė iš Bukarešto atvykusi 22-jų metų keturių vaikų motina Cassandra Punca, stovykloje gyvenusi tris mėnesius. – Mes neturime pinigų, atvykome į Prancūziją, kad galėtumėme pavalgyti“.

Pasak pareigūnų, kai kurie iškeldintieji galės rasti laikiną prieglobstį nakvynės namuose, tačiau dauguma jų persikels į kituose Paryžiaus priemiesčiuose esančias romų stovyklas.

Ši romų stovykla nelegaliai buvo įsikūrusi Prancūzijos valstybinei geležinkelių kompanijai „SNCF“ priklausančioje žemėje.

Romų teises ginanti organizacija „La Voix des Roms“ iškeldinimą pavadino „didelio žiaurumo operacija“, per kurią „keli šimtai žmonių buvo išmesta į gatvę prasidedant žiemai“.

Vyriausybės duomenimis, Prancūzijoje šiuo metu yra maždaug 15 000-20 000 romų migrantų, kurių dauguma gyvena lūšnynuose arba tiesiog gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.