Rygos meras nesirengia pasitraukti

Rygos meras Nilas Ušakovas neseks

N.Ušakovas anksčiau sakė, kad būtina sulaukti tyrimo rezultatų, prieš jam apsisprendžiant dėl galimo atsistatydinimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Ušakovas anksčiau sakė, kad būtina sulaukti tyrimo rezultatų, prieš jam apsisprendžiant dėl galimo atsistatydinimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 9:37 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:47 AM

„Ne, aš neplanuoju atsistatydinti“, – sakė N.Ušakovas, kuris trečiadienio vakarą surengė spaudos konferenciją Rygos rotušėje.

Rygos miesto statybų valdyba yra savivaldybės institucija, prižiūrinti statybos darbos sostinėje, o visuomenė pateikė daug klausimų dėl Rygos meto reakciją į 54 žmonių gyvybes nusinešusią nelaimę Zuolitūdėje.

N.Ušakovas anksčiau sakė, kad būtina sulaukti tyrimo rezultatų, prieš jam apsisprendžiant dėl galimo atsistatydinimo.

„Prieš penkis mėnesius pelniau daugiau nei 58 proc. rinkėjų palaikymą (per vietos valdžios rinkimus) ir nemanau, kad jų interesams būtų geriau atstovaujama, jeigu atsistatydinčiau“, – aiškino meras.

Jis taip pat teigė, jog V.Dombrovskis pasinaudojo susiklosčiusia padėtimi savo naudai, kad įgytų didesnį populiarumą ir išvengtų atsakomybės, užuot likęs premjero poste ir susidūręs su problemomis, kurių jis nenori arba neįstengia spręsti – tokiomis, kaip vyriausybės stabilumo klausimai, problemos metalurgijos bendrovėje „Liepajas Metalurgs“, infliacija, skatinama euro įvedimo, tebesitęsiantis bylinėjimasis dėl nacionalinės oro bendrovės „Air Baltic“ ir daug kitų rūpesčių.

„Tai jo ciniškas mėginimas nušauti du kiškius vienu šūviu, įgyti papildomų populiarumo taškų prieš artėjančius rinkimus ir sunkias problemas užkrauti kam nors kitam“, – tvirtino N.Ušakovas, vadovaujantis kairiajam prorusiškam judėjimui „Santarvės centras“.

V.Dombrovskis paskelbė apie savo kabineto atsistatydinimą trečiadienį, po susitikimo su prezidentu Andriu Bėrziniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.