Prancūzijoje - baudos už naudojimąsi prostitučių paslaugomis

Prancūzijos parlamentas svarstys įstatymą dėl baudų prostitučių klientams, informuoja BBC.

Prancūzijos parlamentas svarstys įstatymą dėl baudų prostitučių klientams.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Prancūzijos parlamentas svarstys įstatymą dėl baudų prostitučių klientams.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-29 11:10, atnaujinta 2018-02-20 02:13

Prostitucija Prancūzijoje yra legali, bet iki šiol buvo draudžiama siūlytis klientams ir sąvadauti. Pagal naują įstatymą, pirmą kartą sučiuptiems sekso darbuotojų klientams būtų skiriama 1 500 eurų bauda. Už pakartotinius nusižengimus bauda būtų dvigubai didesnė. Nemažai žmonių, įskaitant žinomus žmones, šiam įstatymui priešinasi ir tvirtina, kad priėmus įstatymą sekso darbininkių gyvenimas tik blogės, nes jos turės slapstytis.

Debatai dėl įstatymo bus aršūs, bet manoma, kad valdančioji socialistų partija juos laimės, nes turi stiprią daugumą parlamente. Panašus įstatymas buvo beveik priimtas 2011 metais. Jį Nacionalinėje Asamblėjoje palaikė kairiojo ir dešiniojo sparno politikai. Įstatymas nebuvo priimtas tik todėl, kad nepakako laiko jam apsvarstyti parlamente.

Didžiosios dalies įstatymo straipsnių tikslas - išardyti užsienio sąvadautojų grupuotes ir padėti prostitutėms nutraukti šią veiklą, jei jos to nori. Pagal įstatymą, nubausti sekso darbuotojų klientai turėtų lankyti kursus apie prostitucijos žalą, panašiai, kaip girti vairavę asmenys turi lankyti kursus apie tokio elgesio pavojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.