Vėžiu sergantį vaiką tėvai slepia nuo medikų

Religinga amerikiečių pora negalėjo žiūrėti, kaip po chemoterapijos kankinasi jų dešimtmetė duktė. Vengdami priverstinio gydymo kraujo vėžiu sergančią mergaitę jie išsivežė iš JAV ir gydo vitaminais.

Uždara amišų bendruomenė garsėja itin konservatyviomis pažiūromis.<br>AP nuotr.
Uždara amišų bendruomenė garsėja itin konservatyviomis pažiūromis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-29 06:57, atnaujinta 2018-02-20 02:21

Itin konservatyviai religinei amišų bendruomenei priklausanti pora gimtąją Ohajo valstiją paliko spalį. Prieš tai šeima keletą mėnesių bylinėjosi teisme su dukterį gydžiusia Akrono vaikų ligonine, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis naujienų agentūra AP.

Pora nenorėjo, kad chemoterapijos seansai būtų tęsiami, nes leukemija serganti Sarah Hershberger po jų jausdavosi labai blogai.

Šeima iš savo namų atokiame kaime pabėgo prieš pat apeliacinio teismo sprendimą, pagal kurį mergaitei buvo paskirtas globėjas. Jo misija – priimti už mažametę ligonę medicininius sprendimus. Bet globėjas, nuvykęs paimti mergaitės, kad nugabentų ją į ligoninę, namus rado tuščius.

„Jie nenori, kad iš jų paimtų Sarah”, – amišų sprendimą komentavo jų advokatas Maurice’as Thompsonas.

Mergaitės tėvas Andy Hershbergeris yra sakęs, kad pavasarį sutiko su medikų siūlymu skirti dukteriai dvejų metų chemoterapijos kursą. Tačiau birželį persigalvojo, nes dešimtmetei po procedūros būdavo labai bloga.

Sarah maldavo tėvų, kad jie daugiau neleistų jai daryti chemoterapijos. Pora ilgai meldėsi, o tada nusprendė palaikyti vaiko norą.

Pasak šeimos teisininko, dabar mergaitė jaučiasi daug geriau, tapo aktyvesnė. Tyrimai tomografu esą taip pat rodo pagerėjimą.

Tai neįtikina Akrono vaikų ligoninės medikų. Pasak jų, mergaitė serga gana agresyvia, tačiau išgydoma leukemijos forma. Gydytojai prognozuoja, kad negydoma Sarah mirs maždaug per metus.

Ligoninės atstovai į teismą šeimą padavė po to, kai jie pranešė, kad atsisako chemoterapijos ir ketina dukterį gydyti natūraliais preparatais: žolelėmis ir vitaminais.

Ligoninės atstovai teigia, kad jie morališkai ir teisiškai yra įsipareigoję suteikti pacientei reikiamą pagalbą. Pagal valstijos įstatymus, tėvai turi daug teisių priimant sprendimus dėl savo vaikų gydymo. Tačiau jei tai yra gyvybės ir mirties klausimas, spręsti gali ir valstybė.

Teismas galutinio sprendimo dar nepriėmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.