JAV Kongresas susitarė dėl biudžeto projekto

Kongreso biudžeto

P.Ryanas ir P.Murray (dešinėje), pirmininkaujantys Atstovų Rūmų ir Senato biudžeto komitetams, teigia pagaliau pasiekę kompromisą.<br>AP nuotr.
P.Ryanas ir P.Murray (dešinėje), pirmininkaujantys Atstovų Rūmų ir Senato biudžeto komitetams, teigia pagaliau pasiekę kompromisą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 8:25 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:30 PM

Susitarus taip pat bus išvengta kito galimo vyriausybės darbo nutraukimo sausio 15 d., kai vėl nutrūks lėšų skyrimas. Naująja sutartimi „išlaidų mažinimas paskirstytas gudriau“, teigia respublikonas Paulas Ryanas. Naujajame biudžete taip pat bus kompensuoti 63 mlrd. JAV dolerių vertės sausį priimti automatiniai išlaidų mažinimai.

P.Ryanas ir demokratų senatorė Patty Murray, pirmininkaujantys Atstovų Rūmų ir Senato biudžeto komitetams, teigia pagaliau pasiekę kompromisą. „Pagaliau išsiveržėme iš susidariusios aklavietės“, - džiaugėsi P.Murray.

Taip pat ir P.Ryanas teigė esąs optimistiškai nusiteikęs dėl naujojo biudžeto susitarimo, nes šis turėtų tenkinti abi politiškai susiskaldžiusio Kongreso puses.

Anot P.Murray ir P.Ryano, naujas susitarimas nekels mokesčių, bet reikalaus, kad naujai pasamdyti federaliniai darbuotojai mokėtų didesnes įmokas į savo pensijų fondus. Taip pat prie dabartinės lėktuvo skrydžio į abi puses kainos bus pridėtas 5 JAV dolerių mokestis už oro uosto saugumą.

JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė naująjį biudžetą esant „subalansuotą“ ir „sukurtą taip, kad nekeltų grėsmės mūsų ekonomikai“. „Šis susitarimas neapima visko, ko norėčiau, žinau, kad daugelis respublikonų jaučia tą patį. Tačiau tokie ir būna kompromisai, - sakė jis. - Tai pirmasis biudžetas, dėl kurio abi partijos susitarė po kelerių metų pertraukos, todėl JAV žmonės neturėtų bijoti dar vieno vyriausybės uždarymo per ateinančius dvejus metus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.