JAV kario palaikai į tėvynę grįžo su svetima širdimi

Tarnybos Graikijoje metu žuvusio JAV jūrų pėstininko tėvai nustėrę. Jie tik praėjus kelioms savaitėms po sūnaus laidotuvių išsiaiškino, kad jo palaikai namo buvo atsiųsti be širdies. Ir kad Pentagonas šeimai grąžino kažkieno kito širdį. JAV gynybos departamentas paduotas į teismą, skelbia AP.

Graikijoje nusišovusio B. LaLoupo tėvai mano, kad jiems buvo atsiųsta ne jų sūnaus širdis.<br>AP nuotr.
Graikijoje nusišovusio B. LaLoupo tėvai mano, kad jiems buvo atsiųsta ne jų sūnaus širdis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2013, 11:50 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:58 PM

Craigas ir Beverly LaLoupai tvirtina, kad pareigūnai jiems pareiškė, jog 21-erių Brianas LaLoupas šovė sau į galvą per vakarėlį JAV ambasados komplekse Atėnuose. Čia vaikinas dirbo apsaugininku.

JAV jūrų pėstininkas dar buvo nugabentas į Atėnų ligoninę, bet po kelių valandų mirė. Praėjus šešioms dienoms, valstybės valdoma ligoninė kažkodėl atliko nesankcionuotą B. LaLoupo palaikų skrodimą, o tada, panašu, ir dingo velionio širdis.

LaLoupai iki šiol nežino, kas atsitiko jų sūnaus širdžiai. Jie tvirtina, kad širdis į Ameriką atkeliavo gerokai vėliau nei B. LaLoupo palaikai, o ir Pentagonas, ir Graikijos pareigūnai aiškino, kad ji tikrai jų sūnaus. Bet DNR tyrimai parodė priešingai.

„Juk kalbame apie jo širdį. Apie jo sielą. Dėl jos Brianas buvo toks, koks buvo“, - sielojosi Beverly LaLoup, su vyru iš valstybės reikalaujanti sumokėti 75 tūkst. JAV dolerių už šeimai padarytą moralinę žalą.

Prieš atvykdamas į Graikiją, B. LaLoupas tarnavo Afganistane. Jis dievino tarnybą JAV armijoje, bet buvo itin nukabinęs nosį dėl išsiskyrimo su mergina. Armijos psichologai jam nepadėjo, ir per lemtingą vakarėlį vaikinas sugebėjo pasiimti ginklą iš neužrakinto sandėlio bei nusišauti.

Graikijos ambasada Vašingtone nusižudžiusio kario tėvams patvirtino, kad B. LaLoupo širdis buvo išimta per skrodimą – „toksikologiniams tyrimams“. Bet LaLoupai ir jų advokatai tvirtina, kad širdys dėl toksikologinių testų paprastai netiriamos, bei toliau reikalauja atsakymų.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.