J.Tymošenko svajoja apie gaivaus oro gurkšnį ir pavasarį laisvėje

Ukrainos buvusi

Atsakydama į klausimą, ko jai šiuo metu trūksta labiausiai, buvusi vyriausybės vadovė prisipažino: „Laisvės“.<br>AP nuotr.
Atsakydama į klausimą, ko jai šiuo metu trūksta labiausiai, buvusi vyriausybės vadovė prisipažino: „Laisvės“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:43 PM

„Tvirtai tikiu, kad laimės ukrainiečiai Maidane. Jie pasieks savo ir pasieks asociacijos sutarties su ES pasirašymo. Arba prezidentas įvykdys jų taikius reikalavimus, arba tauta išsirinks naują prezidentą“, – sakė J.Tymošenko interviu vokiečių žurnalui „Stern“, kuris trečiadienį spausdinamas partijos „Tėvynė“ (Batkivščyna) interneto svetainėje.

J.Tymošenko mano, kad ukrainiečiai privalo „taikiai ir užtikrintai tęsti mūsų kovą gatvėje“.

Kalbant apie jos asmeninius pojūčius, nelaisvėje bei Charkovo ligoninėje patirtus išgyvenimus buvusi premjerė pareiškė, kad jos jaučiamą fizinį skausmą ji gali ištverti, kai „šalyje vyksta tokie reikšmingi įvykiai“.

Ji taip pat skundėsi, kad dėl skausmo didžiąją laiko dalį yra privesta gulėti. „Aš mielai atsikelčiau ir eičiau. Visų pirma tam, kad būčiau Maidane, Nepriklausomybės aikštėje, Kijevo centre. Visomis savo mintimis, savo širdimi, visomis savo kūno ląstelėmis esu šalia visų kovojančiųjų už laisvę ir europietišką Ukrainą“, – sakė J.Tymošenko.

Atsakydama į klausimą, ko jai šiuo metu trūksta labiausiai, buvusi vyriausybės vadovė prisipažino: „Laisvės“.

Ji tai pat sakė, kad pro ligoninės langus nieko nemato, nes jie uždažyti iš išorės ir iš vidaus.

„Kiekvieną rytą ir vakarą girdžiu, kaip žmonės man dainuoja gatvėje arba skaito eilėraščius, kad mane palaikytų. Aš dar išmokau žiūrėti pro uždažytus langus ir sienas. Šiandien aš matau ir jaučiu, kaip gaudžia Maidanas Kijeve, kaip virš mano šalies teka saulė“, – pasakojo buvusi premjerė apie savo pojūčius.

„Labai noriu išeiti į lauką ir giliai įkvėpti gryno oro. Labai noriu vėl pamatyti savo mamą, pasikalbėti su ja, daryti viską, ką paprastai darome kartu.

Jau keletą metų nemačiau tiek daug žmonių. Tokie yra mano norai. Kol kas neįmanoma jų įgyvendinti. Bet žinau, kad tiesa – mūsų pusėje. Žinau, kad po kiekvienos žiemos, kokia ilga ji bebūtų, ateina pavasaris“, – kalbėjo J.Tymošenko apie savo norus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.