V.Putino spaudos konferencija trumpesnė, bet atsakyta į daugiau klausimų

Rusijos prezidentas

Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:20 PM

Šį kartą V.Putinas su žurnalistais bendravo 4 val. ir 5 min; per tą laiką jis atsakė į daugiau kaip 70 klausimų, kuriuos jam uždavė Rusijos ir užsienio žiniasklaidos atstovai.

Viena populiariausių temų, kuria žurnalistai daugiausia klausinėjo, buvo padėtis Ukrainoje. Kitos ne mažiau žiniasklaidai įdomios temos buvo amnestija ir Rusijos teisinės sistemos būsena.

V.Putinas buvo taip pat paklaustas, ką jis laikąs savo įpėdiniu, ar pažįstamas su buvusiu CŽV bendradarbiu Edwardu Snowdenu, kas laukia bylos „Arctic Sunrise“ dalyvių, kokios JUKOS trečiosios bylos perspektyvos, apie Karaliaučiaus srityje dislokuojamus raketų kompleksus „Iskander“, apie Vieningojo valstybinio egzamino (VVE) perspektyvas.

Kalbiausia tarp žurnalistų buvo laikraščio „Narodnoje veče“ korespondentė Marija Solovjenko iš Vladivostoko; ji kelias minutes užėmė V.Putino dėmesį bei pavadino jį „piliečiu prezidentu iki gyvos galvos“. M.Solovjenko išgarsėjo ir per pernykštę spaudos konferenciją su prezidentu – tada V.Putinas ją vadino Maša, o ji jį – Vova.

Ne mažiau iškalbinga buvo ir laikraščio „Sobesednik“ korespondentė, kuri pranešė, kad jos nuotrauka su V.Putinu minėtame leidinyje padėjo jai sutvarkyti savo asmeninį gyvenimą – ji ištekėjo; tačiau ji pabrėžė prezidentą mylinti tik platoniškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.