B.Obama su šeima į Havajus atvyko kalėdinių atostogų

JAV prezidentas

B.Obama su šeima atvyko į Havajus.<br>AP nuotr.
B.Obama su šeima atvyko į Havajus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 21, 2013, 3:55 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:49 PM

B.Obama, jo žmona Michelle ir dukros Malia bei Sasha į Honolulu atskrido penktadienį apie 23 val. 30 min vietos (11 val. 30 min. šeštadienį Lietuvos) laiku. Oro uoste juos pasitiko admirolas Samuelis Locklearis, vadovaujantis JAV Ramiojo vandenyno vadavietei, Havajų gubernatorius Neilas Abercrombie ir Honolulu meras Kirkas Caldwellas.

Maždaug po 50 minučių prezidento šeima su palyda išvažiavo į nuomojamą namą.

2013-uosius B.Obama, sėkmingai perrinktas prezidentu, pradėjo ryškia kalba, paskelbdamas ambicingus savo antrosios kadencijos metus.

O metus baigė penktadienį Vašingtone nuobodžia spaudos konferencija, atremdamas prastokus perspektyvų vertinimus ir atsargiai pateikdamas optimizmą 2014-iesiems: „Mes pasiruošę daryti tikrai gerus darbus“.

Antroji prezidentų kadencija paprastai būna sunki, nes išsekimas, neišpildyti pažadai, išblėsęs užsidegimas menkina išvargusią administraciją.

B.Obamos veikla įklimpo Kongreso aklavietėje, ir jo reitingai smuko iki rekordinių žemumų.

„Žinote, metų pabaiga visada yra geras laikas pamąstyti, ką galima padaryti geriau kitais metais“, – pasakė B.Obama per spaudos konferenciją.

„Štai taip aš ketinu elgtis. Esu įsitikinęs, kad porą dienų pamiegojęs ir pabuvojęs saulėje aš turėsiu dar geresnių idėjų“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.