Libanas turi naują vyriausybę

Libanas šeštadienį po 10 mėnesių užsitęsusios krizės

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 15, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:55 AM

„Po 10 mėnesių pastangų ir kantrybės gimė vyriausybė, ginanti nacionalinius interesus“, – sakė naujasis Libano premjeras Tammamas Salamas

„Tai yra vienijanti vyriausybė ir geriausia formulė, leidžianti Libanui atremti iššūkius“, – pridūrė T.Salamas, kuriam vyriausybę buvo pavesta suformuoti 2013 metų balandį, atsistatydinus premjerui Najibui Mikati. 

Naujoje vyriausybėje dalyvaus tiek įtakingas šiitų islamistų judėjimas „Hezbollah“ kartu su savo sąjungininkais, tiek sunitų blokas, vadovaujamas buvusio premjero Saado Hariri.

Abu aljansai smarkiai nesutaria dėl įvairių klausimų, taip pat ir karo Sirijoje – „Hezbollah“ aktyviai palaiko Damasko vyriausybę, siųsdama jai į pagalbą savo kovotojus, o S.Hariri blokas palaiko opoziciją. 

Naujoji vyriausybė taip pat turės ieškoti sprendimų dėl blogėjančios saugumo padėties Libane, kurį pastaraisiais mėnesiais sudrebino virtinė sproginimų, siejamų su karu Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.